(RECEPT) Sorbet s šampanjcem

Zora Štok Zora Štok
05.07.2020 04:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

4 limone
40 dag sladkorja
0,5 l vode
steklenica suhega šampanjca ali penine
Iz limon iztisnemo sok. Vodo damo v kozico, dodamo sladkor in na zmernem ognju kuhamo, dokler se sladkor povsem ne raztopi. Med kuhanjem sirupa vsebino večkrat premešamo. Ko je sladkor povsem stopljen, kozico umaknemo z ognja in sirup nekoliko ohladimo. Med hlajenjem sirup večkrat premešamo, dodamo mu limonin sok in znova premešamo. Ko je sirup ohlajen, ga zmešamo s šampanjcem (ali penino) in damo v strojček za sladoled ter ga kremasto stepemo. Če nimamo strojčka za sladoled, zmes damo v zamrzovalnik in jo po 60 minutah zmešamo ter vrnemo v zamrzovalnik. Po 60 minutah jo ponovno zmešamo. Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika uro prej, preden ga bomo postregli, in ga damo v hladilnik. Sorbet potem z zajemalko za sladoled oblikujemo v kepice in jih damo v kozarec, lahko pa ga tudi nabrizgamo. Okrasimo s koščkom sadja in postrežemo.
Sorbet s šampanjcem je francoska posebnost, postrežejo ga ali kot poletno osvežitev (vmešamo lahko tudi različno sadje, ki bo sorbet obarvalo) ali pa med večhodnim menijem na svečanih kosilih in večerjah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta