S svojo črko na čelu: P, C ali T

Maja Pihler - Bilbi
20.06.2021 02:00
Pa smo ga le dočakali, "konec" epidemije. Zdi se skoraj surrealno. Že skoraj nekako tuje. Vroče, muhasto poletje je preprosto pometlo z vsem. "Dovolj," je reklo, "sedaj vsi potrebujete počitek, možgane na pašo, natankajte energijo, jeseni pa spet naprej … z epidemijo." Tako nekako se vsaj zdi, da bo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Strašenje kljub vsemu še ni čisto pojenjalo in nekateri ukrepi ostajajo. Maske, razkuževanje, razdalja in seveda čudežna kratica PCT - preboleli, cepljeni, testirani. Najbolje, da si od sedaj - poleg mask - na čelo napišemo še svojo črko iz čudežne kratice. Da bo takoj jasno, v katero sekto spadamo. Tako bo vse dosti lažje. Sicer pa se nas zadnje čase zelo hvali, celo na televiziji! Zmeraj smo bili kregani, sedaj pa dežujejo same pohvale! Menda da smo za "ugodno" epidemiološko situacijo zaslužni vsi, ki smo upoštevali ukrepe, se odločili za cepljenje, predvsem pa ravnali odgovorno. Ja, dobri so ti korenčki, ni kaj. Ampak ne smemo se prehitro preveč veseliti, saj palica ne počiva.

Vsi se počasi prebujamo iz koronskega spanja, raztegujemo možgane od vseh koronskih krčev in počasi lezemo iz svojih lukenj na plano. Žalostno je samo to, da si tempa tega prebujanja nikakor ne moremo določati sami. Vsi bi radi namreč vse TAKOJ in ZDAJ! Seveda, kar lahko storiš DANES, ne odlašaj na JUTRI, saj za jutri nihče ne ve, kaj nas čaka. Vladni moto "Uživajte, dokler še lahko - nikoli več ne bo, kot je bilo" se je očitno kar prijel med nami. V mestu, ki je toliko časa samevalo, brez vrveža na ulicah, z zaprtimi lokali, se je kar naenkrat pojavil pravi vulkan življenja. Vsepovsod mrgoli, šumi, smo kot roj čebel nad cvetočo češnjo. In če nam je v tem čudnem času primanjkovalo predvsem družabnega življenja, smo ga kar naenkrat lahko deležni v izobilju. Dogodki in prireditve v mestu in okolici dnevno bijejo bitko za čim več življenja lačnih meščanov. Treba je nahraniti lačno dušo. Nič hudega, če se vse prekriva in si skače v zelje, samo da je! Samo da se končno spet DOGAJA! Dragi someščani, en majhen nasvet: vsekakor planirajte dopust šele med 16. julijem in 1. avgustom, ker samo v tem času se v mestu namreč ne bo skoraj nič dogajalo.

Pa gremo lepo po vrsti - v tem tednu sta se sicer zaključila festival Jazz 'ma mlade in Festival KC Pekarna, svoja vrata pa je odprl stari novi Borštnik, osrednji, najstarejši in najuglednejši gledališki festival v Sloveniji! Vse do 27. junija bomo lahko deležni izbranih slovenskih gledaliških presežkov. Sedem vprašanj o sreči, Alice v postelji, Sin, Biokozmizem::izreka, Gejm, Sedem dni in Grmače so glavni naslovi letošnjega festivala.

Vse do sredine julija nas vabi na ogled EKO 8, Mednarodni trienale umetnost in okolje. Velika mednarodna razstava sodobne umetnosti z naslovom Pismo za prihodnost poteka v več kot 40.000 m² velikem poslopju Mariborske tekstilne tovarne (MTT) in je sporočilo prihodnjim generacijam, da se v sedanjosti že zavedamo lastne odgovornosti, ki jo imamo do Zemlje. Spoznajmo izzivalna umetniška dela svetovno znanih umetniških imen na razstavi, kot je v Mariboru še ni bilo! Do konca junija nas vabi na kulinarične užitke tudi Teden restavracij, vsi knjižni molji se bomo lahko naužili knjižnih novosti na Slovenskih dnevih knjige, ponovno odpirajo svoja vrata tudi Živa dvorišča in seveda je tukaj še velik ponos vseh meščanov, legendarni Festival Lent, ki si s svojo raznoliko, bogato in pisano vsebino zasluži posebno kolumno. Koncerti, Art kamp, JazzLent, Ana Desetnica, Folkart in še in še več! Bodimo vzorni meščani in podprimo dogajanje v našem mestu! Nahranimo si lačne duše, zdaj je čas! S svojo črko na čelu in masko na obrazu se bomo končno spet videli tudi na kakšnem koncertu. Kar pogumno in lepo vabljeni! Mi bomo vsekakor igrali tudi za VAS.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.