Slavje Mure None: Pomurske nogometne kraljice z dvojno krono

Tomo Köleš
28.05.2023 02:30

V Fazaneriji presegli rekord v številu gledalcev na enem srečanju ženskega nogometnega prvenstva. Tekmo med Muro Nona in Olimpijo si je ogledalo 1290 gledalcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
ŽNK Mura Nona, državne prvakinje v nogometu v sezoni 2022/23
Aleš Cipot

Kljub temu da so deseti naslov državnih prvakinj osvojile že v prejšnjem krogu, so igralke ŽNK Mura Nona v zadnjem igralnem dnevu minulo nedeljo potrdile, da so v tej sezoni absolutno najboljše. Tako v pokalnem tekmovanju kot v prvenstvu so si privoščile skupno samo en poraz, na vseh preostalih srečanjih pa so zmagale. Tako je bilo tudi sedaj v Fazaneriji, ko so na derbiju za prestiž ugnale Olimpijo z rezultatom 2:1 in na koncu zmagoslavno dvignile pokal. Slavje je bilo še toliko večje, ker so minulo nedeljo popoldne na stadion privabile kar 1290 gledalcev, kar je rekord slovenske ženske nogometne lige. Prejšnji je bil prav tako postavljen v Fazaneriji na dvoboju istih nasprotnic; 21. oktobra lani je zmago Mure None ravno tako z 2:1 pospremilo 900 gledalcev.

Tokrat se je vse najpomembnejše na tekmi zgodilo že v prvem polčasu. Že v 4. minuti je po podaji Ane Milović predolgo s strelom oklevala Sara Makovec, tako da ji je žogo odvzela Špela Rozmarič, a jo je nato nespametno izgubila, Milovićeva pa jo je podala do Izabele Križaj, da je zadela z diagonalnim strelom - 0:1. Gostiteljic zgodaj prejeti zadetek ni zmedel in so izenačile že v 10. minuti. Kaja Korošec je ukradla žogo Maji Dimitrijević in idealno s podajo zaposlila kapetanko Špelo Kolbl, ta je bila natančna in hladnokrvna ob strelu po tleh - 1:1. V 39. minuti je znova udarila dvojica Kolbl-Korošec. Sprva je podajo Manje Rogan prestregla Rozmaričeva, žogo takoj oddala do Kolblove, da je z odlično podajo našla Koroščevo, ta pa je mojstrsko preigrala vratarko Jovano Petrović in z leve strani poslala žogo v mrežo - 2:1.

V drugem polčasu ni bilo veliko lepega nogometa, saj so se domače odločile predvsem za branjenje vodstva, pri čemer je v obrambi blestela Brazilka Thalita Ellen Silva Bomfim, ki je s svojimi posredovanji Ljubljančanke spravljala v obup. Tako so gostiteljice brez večjih težav privedle tekmo do konca in si prislužile ovacije občinstva in navijaške skupine Black Gringos.

"Prvenstvo smo želele skleniti z zmago in nadaljevati pozitivni niz, kar nam je tudi uspelo. Moram pohvaliti izjemno kuliso in naše odlične navijače, da so poskrbeli za pravo nogometno vzdušje. S to zmago smo samo še potrdile, kdo kraljuje v ženskem nogometu v Sloveniji," je po dvoboju dejala Kaja Korošec, ki je bila s Saro Makovec nominirana tudi za najboljšo igralko sezone. Naslov so za naj nogometašico sicer podelili najboljši strelki Ani Milović, ki pa je bila v tej sezoni na obračunih z Muro Nono povsem neučinkovita.

"Letošnje prvenstvo je bilo zanimivo, kot smo pričakovali. Želimo si, da se tudi ostale ekipe v prihodnje še okrepijo, pridejo bližje, saj bomo tako imeli več tekem, več konkurence in bomo posledično tudi boljši v Evropi. Zadnjo tekmo z Olimpijo, čeprav ni odločala o ničemer, smo želeli dobiti, saj je šlo za derbi najboljših ženskih ekip v Sloveniji. Gledalci so lahko uživali v dobri predstavi, žal mi je le, da nismo zabili še kakšnega zadetka in dodatno nagradili to izjemno publiko," je po tekmi dejal domači trener Robert Berendijaš.

Pred nekaj dnevi sta profesionalni pogodbi z ŽNK Mura Nona podpisali Josilene De Jesus Matos in Thalita Ellen Silva Bomfim.
NŠ Mura

V klubu naj bi v kratkem predstavili novega trenerja, saj Berendijaš, ki je ekipo uspešno vodil v zadnjih tednih, nima ustrezne licence. Eden od kandidatov za novega stratega naj bi bil Slovak Martin Masaryk, ki je v prvi slovaški in češki ženski ligi z ekipama bratislavskega Slovana in praške Sparte osvajal prva in druga mesta.

Končna lestvica SŽNL: 1. Mura Nona 54 točk, 2. Olimpija 46, 3. Ljubljana 29, 4. Radomlje 24, 5. Cerklje 20, 6. Primorje 15, 7. Krim 4, 8. Ptuj 3.

Najboljše strelke: 1. Ana Milović (Olimpija) 51 zadetkov, 2. Anja Eferl 38, 3. Špela Kolbl 35, 4. Kaja Korošec (vse Mura Nona) 25.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta