Upokojitev v velikem slogu: Modelu A110 se čas dokončno izteka

Peter Pirkovič
27.10.2024 04:30

Zadnja prodajna verzija Ultime stane 265 tisočakov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
A110 Ultime se poslavlja.
Alpine

Pri znamki Alpine so se odločili, da bodo model A110 upokojili v velikem slogu in zgolj za bogate izbrance. Izdelali so vsega skupaj 110 primerkov, katerih cena dosega skoraj štirikratnik osnovne cene. In kaj bo na njem drugačnega? Inženirji so se poigrali z obstoječim 1,8-litrskim turbomotorjem in ga navili na 253 kW (345 KM), ki avtu da pospešek 3,8 sekunde do stotice. Serijsko so mu vgradili Akrapovičev izpušni sistem iz titana, nastavljive blažilnike Ohlins in večje zavorne diske.

Nekaj sprememb so namenili tudi aerodinamiki. Večji zadnji spojler prinaša 160 kilogramov večji pritisk k tlom, hkrati so nanj nataknili 18- in 19-palčna platišča, medtem ko za stik s podlago skrbijo pnevmatike Michelin PS2 Cup.

Tovarna kupcem omogoča, da izbirajo med 27 različnimi barvami zunanjosti, obenem bodo lahko v kokpitu izbirali barvo šivov. Na voljo bo tudi več različic brušenega ali navadnega usnja za dirkaške sedeže, volan in del armaturne plošče, dodatno pa bodo novi lastniki lahko izbirali še barve za različne elemente karoserije. Ceno modela A110 Ultime so pri Alpine postavili pri 265 tisočakih. Morda se bo kateri od 110 primerkov znašel tudi na slovenskih cestah.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Več vsebin iz spleta