Amazonska ljubica za 67 milijard

Denis Živčec Denis Živčec
19.01.2019 05:48

Šef Amazona Jeff Bezos je sporočil, da se z ženo MacKenzie, s katero je bil poročen 25 let, razhajata. Če nista podpisala predporočne pogodbe, je prav mogoče, da bo Bezos izgubil polovico svojega 137 milijard dolarjev težkega bogastva, kar bi njegovo bivšo žensko čez noč naredilo za peto najbogatejšo osebo na svetu. Kar dober obliž.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ljubice nikoli ne gredo iz mode. In nikoli niso zares poceni. A ko čez plot skačejo milijarderji, se pišejo številke za zgodovino. Tako te dni vsi govorijo o prihajajoči najdražji ločitvi, kar smo jim kdaj bili priča. Šef Amazona Jeff Bezos je sporočil, da se z ženo MacKenzie, s katero je bil poročen 25 let, razhajata. Če nista podpisala predporočne pogodbe, je prav mogoče, da bo Bezos izgubil polovico svojega 137 milijard dolarjev težkega bogastva.
Novica o milijarderskem ločencu je v hipu sprožila val navdušenja med mladimi povzpetnicami, a zadeva ni povsem preprosta. Bezos namreč ni na borzi ljubezni in ne išče. Ljubimka, zaradi katere naj bi bilo v zakonu dokončno počilo, naj bi bila Lauren Sanchez, ki je v hipu postala najbolj iskano ime na oni strani luže. Kdo je ta usodna lepotica, ki je očitno zmešala glavo najbogatejšemu moškemu na svetu?
Lauren je stara 49 let in ima tri otroke. Bila je ena od voditeljic jutranje televizijske oddaje Good Day LA na televiziji Fox 11. Študirala je na južnokalifornijski univerzi, že med študijem pa je kot pripravnica delala na televizijski postaji Channel 13. Je licencirana pilotka, dovoljenje za upravljanje helikopterjev pa je dobila leta 2016. Njen oče je bil inštruktor letenja in mehanik, ki je renoviral stara letala. Od tod njena strast do letenja, s katerim se ukvarja že osem let. Bila je svetovalka Christopherja Nolana med snemanjem filma Dunkirk. Bezos jo je najel, da bi iz zraka posnela njegovo kampanjo Blue Origin. Očitno je svoje delo dobro opravila.

​Družinska prijateljica zakoncev Bezos

​Sodelovala je z režiserko Catherine Hardwick in bila producentka za snemanje iz zraka. Pred tremi leti je zagnala tudi lastno kampanjo Black Ops Aviation, ki se ukvarja s tovrstnim snemanjem. Do zdaj je snemala že za Amazon, Netflix in Fox. Ima tudi nekaj igralskih izkušenj, saj je voditeljico igrala v filmih Dan po jutrišnjem, Klub golih pesti in Fantastični štirje, sebe pa je igrala v filmih Ted 2 in Zaporniško dvorišče. Bila je prva voditeljica priljubljene oddaje So You Think You Can Dance, a po rojstvu drugega otroka je oddajo zapustila. Bila je gostujoča sovoditeljica oddaje The View med letoma 2000 in 2014. Leta 2005 se je poročila s Patrickom Whitesellom, lani sta se razšla. On je eden od izvršnih direktorjev agencije WME, ki ima pogodbe denimo z Mattom Damonom, Christianom Balom in Hughom Jackmanom. Nujna poroka je bila polna zvezd, med svati so bili tudi Ben Affleck, Jennifer Garner in Jessica Alba. V zvezo z Bezosom se ni podala, vse dokler ni povsem prekinila z bivšim možem. Da se med njima nekaj plete, že dolgo ni bila skrivnost. Z bivšim možem je z zakoncema Bezos bila celo v prijateljskih odnosih, a se je očitno z enim od njiju spoprijateljila malce preveč.

Profimedia
Profimedia

​Bezos z leti postal manj skop

Septembra lani je Bezos ustanovil sklad za pomoč brezdomcem in za predšolske programe v revnih skupnosti v višini dveh milijard dolarjev. Dejal je, da so to začetna sredstva. Tako imenovani družinski sklad Dan 1 daje denar dobrodelnim organizacijam in skupinam, ki pomagajo brezdomskim družinam z zavetišči in drugo pomočjo. Akademski sklad Dan 1 pa vodi mrežo štipendij za otroke v revnih skupnostih. Bezos je bil do takrat skop s svojim denarjem in pod vse večjim pritiskom, naj si vzame za vzgled druge milijonarje, ki so radodarnejši.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta