Kolumna Renata Baretića: Za ustanovo strogo zaprtega tipa

Renato Baretić
11.03.2023 06:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ana Bekuta
Ana Bekuta
Profimedia
Priznati moram, da se ne spomnim, kdaj sem se nazadnje okoli kakšne kolumne tako zelo namučil, da sem prišel celo na noro idejo, da bi vložil tožbo zoper župana Pulja in njegovega kolega iz Osijeka, ker sta mi prizadejala hude duševne bolečine. Kajti če ne bi v svojih mestih, v mestnih dvoranah, prepovedala turbofolk-cajkarsko-narodnjaškega "spektakla" z naslovom Hiljadarka, bi pisal o nečem popolnoma desetem in svojih ubogih možganov – niti v peklu narkotikov – ne bi cele dneve izpostavljal ne poslušanju te vrste "glasbe" ne branju kvazisocioloških, lažno muzikoloških neumnosti o teh prepovedih.

"Ta glasbena zvrst ni del našega podnebja, duha in mentalitete mesta (...), dokler bom jaz na oblasti, bomo promovirali in ohranjali identiteto mestnega, sredozemskega in evropskega Pulja," je dejal župan Filip Zoričić. "Osijek je srednjeevropsko mesto, ki ima poudarjeno evropsko dimenzijo, mesto, ki se intenzivno razvija v pravo slavonsko metropolo," pa je dva dni pozneje dodal Ivan Radić, ko so organizatorji hoteli Hiljadarko preseliti v mesto, ki ga vodi on.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta