Kolumna Svetlane Slapšak: Stavba za vami

Svetlana Slapšak Svetlana Slapšak
29.04.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen
Mogoče nisem prav videla ali slišala, dopuščam vse možnosti, ampak - mar ni Janez Janša sredi parlamentarne razprave o interpelaciji vlade, ki jo je sam sprožil, nastopil na protestnem shodu pred parlamentom, kjer je bila tema ista kot v interpelaciji? V medijih doslej nisem zasledila omembe, kaj šele kritike tega nedopustnega obnašanja predstavnika ljudstva in vodje opozicije. Mogoče ni nihče opazil? Mogoče je to naredil med odmorom za malico? Mogoče pa je zapustil sejo parlamenta, da bi opravil svojo intimno opcijo?

Vsekakor je Janša na znanem kraju in ob znanem času pred znanimi sodelavci izgovoril harango, ne proti vladi, ampak proti parlamentarni demokraciji. Vsaj dvakrat je navzoče opozoril, da je za njihovimi hrbti prava nevarnost, stavba parlamenta - torej temelj državne ureditve. Volitve so bile po njegovem vedno, če na njih ni zmagal, ukradene. Tokrat zaradi nenadne množične zblaznelosti večine državljanov: z drugimi besedami, volitve ne bi smele biti osnova vladanja. Veliko bolje je, če vsi državljani preprosto spoznajo, da je samo Janša lahko njihova intimna opcija. Potem je res vseeno, kje bo potekala razprava in odločanje - v posebni panik-sobi v Cankarjevem domu, v podzemnem hodniku, na sedežu stranke, na vrhu dimnika ali na Triglavu, z maskami, orožjem ... On že ve.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta