Laibach v Mariboru: Povzpnimo se na goro

Bojan Tomažič Bojan Tomažič
20.04.2019 04:59

Laibach bo po seriji enaintridesetih evropskih nastopov v torek nastopil v Mariboru. V dvorani SNG bodo izvedli pesmi iz kultnega filma Moje pesmi, moje sanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miro Majcen

Lanskega novembra je zasedba Laibach pri angleški založbi Mute objavila svoj album The Sound of Music, za katerega se je ideja porodila pred gostovanjem skupine v Severni Koreji, leta 2015. Glasbo so februarja in marca predstavljali na enaintridesetih koncertih po vsej Evropi, v torek, 23. aprila, jim bo mogoče prisluhniti v Veliki dvorani SNG v Mariboru.
Laibach torej z Mojimi pesmimi, mojimi sanjami prihaja v Maribor. S kakšnim posebnim sporočilom?
"Sporočamo, da je po dolgi evropski turneji enaintridesetih koncertov, ki smo jo pred kratkim zaključili, tudi Maribor v našem rednem interesnem območju, in upamo, da tudi mariborsko publiko zanima, kakšen program smo pripravili za gostovanje v Severni Koreji. Razen tega ne gre za nobeno posebno sporočilo, kvečjemu mogoče za to, da smo zelo verjetno mi vsi vsaj malo tudi Severna Koreja."

Ciril Jazbec
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta