Lynch. Lashana Lynch. Agentka 007

Denis Živčec Denis Živčec
03.08.2019 04:59

Lashana Lynch je stara 31 let in prihaja iz Londona. Na filmu se je prvič preizkusila z vlogo v Tekačicah, preboj pa ji je prinesla vloga pilotke Marie Rambeau v filmu Stotnica Marvel. Novica, da je bila temnopolti igralki dodeljena slovita tajna koda 007, je doživela številne pozitivne odzive na družbenih omrežjih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Odprtih ust so obstali ortodoksni ljubitelji filmov o Jamesu Bondu, ko je v javnost prišla nepričakovana novica, da bo slovito Bondovo tajno številko 007 prevzela temnopolta igralka Lashana Lynch. Film se bo po doslej razkritih podatkih namreč začel, ko bo Bond, ki ga bo igral Daniel Craig, že v pokoju, agencija MI6 pa njegovo številko dodeli novi - agentki.
The Guardian je povzel pisanje anonimnega vira, ki je razkril, da se nova bondiada začne s sceno, v kateri Bond, ki ga igra Daniel Craig, uživa zasluženi pokoj na Jamajki, ko ga vpokličejo v boj proti novemu sovražniku. Ta začetek naj bi spremljala scena, v kateri M pokliče agenta 007 na misijo, v sobo pa nato vstopi temnopolta igralka Lashana Lynch. "To je moment presenečenja. Bond ostaja Bond, nadomeščen pa je kot 007," je dejal anonimni vir.

Profimedia

Igralka, o kateri ne vemo skoraj nič

Kaj pravzaprav sploh vemo o Lynchevi? To, da se je rodila v londonskem Hammersmithu in da ima jamajške korenine. Iz igre je diplomirala na šoli ArtsEd. Med brskanjem po njenem profilu na instagramu opazimo, da rada potuje in da je obiskala že nekaj neverjetnih krajev, kot so Tulum, Mehika in tajski Puket. Film že snemajo, saj je Lyncheva objavila fotografijo iz maskirnice. Pomagala naj bi modernizirati zgodbo o Jamesu Bondu, ki ji kritiki že kar nekaj časa očitajo staromodnost, zastarelost in ujetost v spolne klišeje. Do zdaj je igrala že v gledališču, na televiziji in v filmu. Režiserji pravijo, da je ženska močne karizme. Na avdicijah je vselej močno izstopala. Ko se je potegovala za vlogo v filmu Captain America, je med avdicijo režiserja spravila v jok. "Zelo težko me je spraviti v jok, a moral sem se skriti v kot sobe in si skrivaj otreti solze," se spominja režiser Ryan Fleck. "Kasneje sem z njo o tem govoril in rekla je, da ji, tudi če ne bo dobila vloge, vse skupaj močno laska," dodaja. Ob igri je njena strast tudi petje. "Pela sem, še preden sem znala igrati. Pela sem v osnovni šoli in ko sem obiskovala gledališko šolo Sylvie Young v Londonu. Učitelj petja mi je takrat dejal, da kadar pojem, ne morem igrati. To gre z roko v roki. Zato sem se bolj osredotočila na igro," je leta 2014 povedala v intervjuju za Afridiziak Theatre News. Razkrila je tudi, da pesmi piše tudi sama. "Gre za fuzijo soula, jazza in eksperimentalne glasbe, za soul vibracijo. V glavnem napišem besedilo in šele nato sedem s kitaristom, klaviaturistom in bobnarjem. Mislim, da to najbolje predstavlja mojo glasbo. Ne maram umetnega zvoka," razmišlja. Odraščala je z mamo, Jamajčanko, samohranilko, žensko, ki ji je bila v velik navdih pri oblikovanju lika temnopolte samohranilke v Stotnici Marvel.

Profimedia

Poslovilni Craigov Bond

Aprila letos so ustvarjalci razkrili igralsko ekipo, ki bo ustvarila že 25. film o Jamesu Bondu. Projekt sicer še nima naslova, delovni naslov je Bond 25. Sporočilo o naslovu filma in ekipi so producenti filma preko uradnega twitter profila filma v svet poslali z Jamajke, kjer je pisatelj Ian Fleming ustvaril Jamesa Bonda in kjer so ter bodo tudi tokrat snemali agentove dogodivščine. Po besedah producentke Barbare Broccoli se bo film pravzaprav začel na Jamajki, kjer bo agent užival na oddihu. Kot so še naznanili, se v zasedbo poleg Craiga vračajo igralec Ralph Fiennes kot M, ki ga je bilo mogoče videti v filmu Skyfall, Lea Seydoux, ki je nastopila v filmu Spectre kot dr. Madeleine Swann, ter Ben Whishaw kot Q, ki je nastopil že v obeh že omenjenih bondiadah. Moneypenny bo ponovno Naomie Harris, Rory Kinnear agent MI6, v ekipi bo spet tudi igralec Jeffrey Wright kot Felix Leiter.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta