''Ne bomo odnehali. Starejši časa in potrpljenja nimamo več''

Domovi za starejše nikoli več ne smejo biti bolnišnica za obolele s covidom-19. Pomoči tem domovom ni bilo dovolj. Zdesetkani zaposleni so se trudili, a niso mogli narediti vsega, kar stanovalci potrebujejo vsak dan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Vsi, ki so imeli v zadnjih letih sorodnika v katerem izmed domov za starejše ali so zanj iskali pomoč na domu, ker so čakalne vrste za bivanje v domu predolge (12.320 aktualnih prošenj na dan 9. junij 2020), vedo, da imamo v Sloveniji vedno manj socialne države ter da je skrb za starejše prepuščena trgu in debelini denarnice posameznika. V času epidemije smo v Društvu Srebrna nit - Združenju za dostojno starost napisali osem javnih pisem in skušali vplivati na izboljšanje razmer.
Povsod po svetu se zavedajo, da za starejše v času epidemije ni bilo dovolj dobro poskrbljeno. Še posebej slabo pa je bilo zanje poskrbljeno v domovih zanje. Tudi v Sloveniji je vlada domove za starejše pustila na cedilu in že dolga leta so zapostavljeni, epidemija pa je le potencirala vse pomanjkljivosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.