Pod skakalnicami je bilo več kot 100.000 obiskovalcev

Pripravil Rok Kajzer
23.03.2024 05:16

S sinočnjo podelitvijo nagrad, na kateri so se lahko po nekaj dneh napetosti oddahnili tudi prireditelji, je bila sklenjena letošnja velika planiška skakalna prireditev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Danilo Cvetnič
18. marec 1974

Babica gre na smučanje?

"Ja, babica, si greste na Pohorje nogo zlomit?" so se predvsem mladi fantje smehljali in zabavali na račun babice, ki je natovorjena s smučmi čakala avtobus. "Za vnučka Janeza so," nam je povedala simpatična Angela Vogelnik in ni bila jezna, ker so jo mladi jezili in se ji smejali. Vnuček Janez se zelo rad smuča, vendar jih sam ni mogel nesti popravit, to je opravila babica. Očitno je smučanje vsem v krvi, saj sta Janezova očka in mama planinca. S.Š. Posnetek: D.CVETNIČ

18. marec 1974

Tri čaplje junakom

S sinočnjo podelitvijo nagrad, na kateri so se lahko po nekaj dneh napetosti oddahnili tudi prireditelji, je bila sklenjena letošnja velika planiška skakalna prireditev, ki je bila povrhu tega še jubilejna. Skupno je bilo v treh dneh v dolini Tamarja pod skakalnicami več kot 100.000 obiskovalcev, ki so pozdravili vrsto junakov, letalcev na smučeh, najbolj pa včeraj po končani tretji seriji zmagovalca Švicarja Steinerja, Finca Rautionaha ter Norvežana Fosuma, ki so prejeli v areni zlato, srebrno oziroma bronasto čapljo, Steiner pa za nameček še 13 kg težak krasen kristalni pokal (izdelek steklarne Boris Kidrič iz Rogaške Slatine). Skakalci ter njih trenerji so si bili edini, da je bila planiška mamutka bolje pripravljena kot kdajkoli poprej. B.S.

18. marec 1974

Protestna brzojavka

Borci narodnoosvobodilne vojske, mestne organizacije Ravne na Koroškem, zbrani 17. marca na delovni konferenci, z ogorčenjem protestirajo proti noti italijanske vlade, ki nekatere dele Jugoslavije označuje za svoj teritorij. Zahtevajo, da storijo vse ukrepe proti motenju miru v tem delu sveta. To brzojavko so poslali zveznemu sekretariatu za zunanje zadeve v Beograd.

H. SREBOTNJAK

20. marec 1974

Nocoj ob 1.07 pomlad

TEMpERATURA ŽE 27 STOPINJ - Letošnja pomlad se bo začela uro in sedem minut po polnoči. Včerajšnja temperatura v Jugoslaviji pa kaže, da pomlad že imamo. Najvišja temperatura 27 stopinj je bila v Valjevu, Beograd je imel 25, Novi Sad 23, Split, Hvar, Zadar le 14 in Reka 12 stopinj. Skorajšnji prihod pomladi so napovedale jate ptic selivk, ki se čez Kvarner in Gorski kotar vračajo v gnezda v severni Evropi. Čez naše območje so letele številne jate divjih gosi in rac, čapelj, žerjavov. Drugič v zadnjih 30 letih se je primerilo, da so čez Reko letele jate sivih žerjavov. Ptice so se ustavile na otoku Krku in ob umetnih jezerih v Gorskem kotarju.

23. marec 1974

Soinvestitorstvo Slovenije in Hrvatske

V Krškem so včeraj kmalu po 11. uri predstavniki slovenske in hrvatske strani podpisali pogodbe o združevanju in skupnem vlaganju sredstev za zgraditev atomske elektrarne. V imenu slovenskih investitorjev je pogodbo podpisal pooblaščeni predstavnik Savskih elektrarn, za hrvatsko stran pa predstavnik Elektroprivrede iz Zagreba. Soinvestitorstvo obeh republik je teko tudi formalnopravno urejeno. Na vrsti je sedaj še sklenitev glavne pogodbe z ameriško firmo - in začetek del za zgraditev te naše prve jedrske elektrarne. jv

23. marec 1974

Odločno bomo branih meje

PROTESTNA ZBOROVANJA PO VSEJ DRŽAVI - Na protestnem zborovanju v Ljubljani je včeraj nekaj tisoč srednješolcev, študentov in delavcev obsodilo noto italijanske vlade, v kateri so izražene zahteve za delom jugoslovanskega ozemlja. Mladina je prisegla, da bo branila in ohranila na svobodo, suverenost naših narodov in nedotakljivost naših državnih meja.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta