Podražitve: Dogaja se draginja, kot ji še nismo bili priča

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cene stiropora in mineralne volne, na primer, so se dvignile za 40 do 50 odstotkov, tudi dobavni roki so se podaljšali s prejšnji sedem do deset dni na mesec dni.
Cene stiropora in mineralne volne, na primer, so se dvignile za 40 do 50 odstotkov, tudi dobavni roki so se podaljšali s prejšnji sedem do deset dni na mesec dni.
Igor Napast
Za covidno krizo sta se zgodili še energetska in surovinska. Dogaja se draginja, ki ji še nismo bili priča. V trgovinah se cene dvigajo večkrat tedensko, že podpisane pogodbe se spreminjajo, tudi obrtniki so cenike večkrat prelepili. Najprej so se dražili energenti, elektrika, hrana, zdaj pa so val vsesplošne draginje zajahali že praktično vsi. 

Čeprav se viša tudi povprečna plača, dve tretjini zaposlenih še vedno prejemata nižjo plačo od povprečne. To je realnost, ki jo moramo (pre)živeti.

"Nedeljsko kosilo se je pri nas podražilo za skoraj 20 odstotkov. Drugače ne gre. Dražja je energija in to kljub temu, da smo imeli podpisano pogodbo o ceni. Dvigujejo se vsi vhodni artikli, urne postavke pri zaposlenih pa so šle na tarifo - kdo da več. Za tistih 20 odstotkov višja cena se vmes preprosto izgubi," pravi Marjan Vidovič, gostinec, ki že 30 let v Malečniku vodi družinsko picerijo.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta