Pustite mu, naj prodre v vas

Denis Živčec Denis Živčec
26.01.2019 05:53

Tom Jones se aprila odpravlja na ameriško-evropsko turnejo, v sklopu katere bo 18. junija prvič nastopil pred slovenskim občinstvom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Njegov glas v nas prebudi spomin na čase, ko se je še bilo moderno ljubiti na cenenih tigrastih preprogah. Z veliko toplega masažnega olja in pačulija v zraku. Na čase, ko so ženske može pričakale v svetlečih se, satenastih haljah, s pričeskami v slogu Farrah Fawcett in kvačkanim pregrinjalom na sedežni garnituri. Njegova glasba vsebuje dobro staro, lepljivo ljubezen. S prstnimi odtisi, hropenjem in polnim pepelnikom, razsutim po rjuhi iz džersija. In zdaj bo vse to spet naše. Vrača se in nas vabi na svoje poraščene, naoljene prsi, ozaljšane z debelo zlato verižico. Vrača se pevec, ki je nekoč utelesil vse tisto, kar smo nekoč mislili, da bi moški moral biti - kosmat, žametnega glasu in malce kurbirski. Pevec, čigar glas prodre globoko v nas in nas naredi poredne.
Tom Jones se aprila odpravlja na ameriško-evropsko turnejo, v sklopu katere bo 18. junija prvič nastopil pred slovenskim občinstvom. V ljubljanskih Stožicah bo predstavil presek svoje več kot 50-letne glasbene kariere, vključujoč številne uspešnice. "Za nas je izjemna čast, da bo ta legendarni glasbenik prvič nastopil v Sloveniji. Njegovi koncerti so doživetje, ki ga težko opišemo z besedami, zato v Stožicah pričakujemo pravi spektakel," je o dogodku dejal organizator koncerta in direktor Star produkcije Alen Ključe.

Profimedia

Njegov sin je klošar

Tom Jones je v svoji karieri izdal 41 studijskih albumov. Pohvali se lahko tudi z 20 videoalbumi ter 16 kompilacijami. Glasbene kritike so, tako s produkcijo kot z izvedbo, posebno navdušili njegovi zadnji trije albumi: Long Lost Suitcase (2015), Spirit in The Room (2012) in Praise & Blame (2010). Med največjimi uspešnicami Tom Jonesa so skladbe It's Not Unusual, Kiss, Delilah, Green Green Grass of Home ter I'll Never Fall in Love Again, njegov album Reload iz leta 1999, na katerem sta skladbi Sex Bomb in Mama Told Me Not to Come, pa velja za najbolje prodajani album v pevčevi karieri. Tom Jones velja tudi za eno redkih glasbenih zvezd, ki še vedno uspešno organizirajo turneje in polnijo dvorane po svetu, nad njegovimi uspešnicami pa se navdušujejo vse generacije. V karieri je pevec prejel številne nagrade, med njimi tudi brita za prispevek h glasbi, silver clef za življenjsko delo, hitmaker ter music industry trust award, zaradi prispevka k umetnosti in promocije Združenega kraljestva po svetu pa mu je kraljica Elizabeta II. podelila viteški naziv. Vstopnice za koncert Toma Jonesa v Stožicah bodo naprodaj od 1. februarja, so sporočili organizatorji.
Prav veliko v medijih zadnja leta ni prisoten, če se že pojavi, v glavnem ne gre za zares dobre novice. Tu in tam se oglasi kakšna njegova bivša ljubica z novico o nezakonskem otroku. Tako smo januarja lani brali, da glasbenik Jonathan Berkery živi kot brezdomec, svojega očeta Toma Jonesa pa ni še nikoli srečal v živo. Vse življenje si je sicer želel, da bi se vsaj enkrat videla, a se mu ta sreča še ni nasmehnila. "Rad bi ga videl, preden bo prepozno in bo že umrl. Rad bi se z njim pogovarjal o običajnih stvareh," je medijem dejal Jonathan, ki pravi, da je srečen, kadar dobi kakšno odejo, saj je spati v zaklonišču res neprijetno. Kadar nastopa, uporablja umetniško ime Jon Jones. Mladenič živi v New Jerseyju v zavetišču za brezdomce. Tam živi okoli 30 moških, ki nimajo doma. Tom Jones ni nikoli javno priznal sina Jonathana, pa čeprav so leta 2008 z DNK-analizo ugotovili, da je oče.

Najpomembnejšo žensko je izgubil

10. aprila 2016 je ovdovel. "Žena Toma Jonesa, Melinda Rose Woodward, s katero je bil poročen 59 let, je po kratkem boju z rakom umrla," je sporočil tiskovni predstavnik pevca. V času smrti so bili ob njej njen mož in družinski člani. Par se je spoznal, ko sta bila stara dvanajst let, poročil pa se štiri leta pozneje. V zakonu se jima je rodil sin Mark, ki je sedaj očetov menedžer. Kljub temu da naj bi bil Jones v svojih najboljših letih gostil nešteto ljubic, mu je Melinda ves čas stala ob strani, čeprav naj bi ga bila pretepla, ko je izvedela za njegova številna razmerja. "Ona je najpomembnejša oseba v mojem življenju. Je neverjetna ženska in ljubezen mojega življenja, čeprav ne izgleda več tako kot nekoč. No, tudi jaz sem se spremenil, a se trudim," je v nekem intervjuju o svojem zakonu povedal pevec, ki na začetku svoje kariere ni smel razkriti, da je poročen in da ima otroka. Melinda je pozneje povedala, da jo je zelo motilo, da je bil njen mož ves čas obkrožen z ženskami. Držala se je v ozadju, tudi na njegove koncerte ni hodila. V zadnjih letih naj bi bila zbolela tudi za depresijo, trpela pa je še za agorafobijo.

Obraz, ki razpada zaradi lepotnih operacij

Njegove rjuhe so bile vedno tople. Med drugim so bile njegove ljubimke Mary Wilson iz glasbene skupine Supremes, Marjorie Walace, ki je bila leta 1973 okronana za mis sveta, in manekenka Katherine Berkery. Pevec je povedal tudi, da se mu ni nikoli zdelo, da bi bil njegov zakon ogrožen. V čustveni izpovedi je zatrdil, da ne on in ne preminula soproga nista nikoli niti pomislila, da bi se razšla. "Bil sem zelo srečen, da sem se zaljubil tako mlad. Bila sva najstnika. Zaljubila sva se, ni šlo samo za poželenje. Veliko najstnikov druži samo poželenje, nato pa takšna razmerja ne trajajo. A midva sva vedela, da bo to, kar sva imela, večno oziroma da bo trajalo, dokler bova živa. Tako močan je bil najin zakon," je povedal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta