Vse, kar si želi za božič ...

Denis Živčec Denis Živčec
15.12.2018 05:01

All I Want for Christmas Is You sta Mariah Carey in Walter Afanasieff spisala in izdala 1. novembra 1994 pri založbi Columbia Records kot prvi single z njenega četrtega studijskega albuma Merry Christmas. Skladba ima hiter tempo, značilen božični zven zvončkov in močno poudarjene spremljevalne vokale. Velja za najbolje prodajano božično skladbo moderne dobe in enajsti najbolje prodajan single vseh časov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Te dni jo spet slišimo. Vsakih deset minut. Povsem jasno nam je, da je to ena najboljših pevk vseh časov, a nekako smo se sprijaznili s tem, da se bomo skozi val praznične glasbe najlažje prebili le tako, če bomo zraven diskretno poplesavali in čakali, da mine. Ni je skladbe, ki bi bila bolj decembrska od njene All I Want for Christmas Is You. Eksplozija praznične evforije, ki kar traja in traja in se je najbrž nikoli ne bomo povsem naveličali. Tu in tam dobi kakšno priredbo. Recimo letos, ko se je Nika Zorjan odločila predelati jo v prekmurščino. In je iz All I Want for Christmas Is You nastala Fse, ka bi za božič. Ki je luštna. Četudi morda kdo nima pojma, o čem poje.

Divin prst na ušesu

A nič ne preseže izvirnika. All I Want for Christmas Is You sta Mariah Carey in Walter Afanasieff spisala in izdala 1. novembra 1994 pri založbi Columbia Records kot prvi single z njenega četrtega studijskega albuma Merry Christmas. Skladba ima hiter tempo, značilen božični zven zvončkov in močno poudarjene spremljevalne vokale. Velja za najbolje prodajano božično skladbo moderne dobe in enajsti najbolje prodajan single vseh časov s skupno 16 milijoni prodanih kopij po svetu. Odkar je prvič zazvenela na radiu, si je prislužila tudi veliko kritiške hvale, saj jo celo najbolj namrgodeni in zahtevni kritiki ocenjujejo kot eno redkih in svetlih izjem v moderni glasbi, ki je prispevala k božičnim praznikom in postala decembrski zimzelenček, z vsakim letom pa samo še pridobiva priljubljenost. Pesem je postala komercialni uspeh, prvo mesto je zasedla tudi v Sloveniji na SloTop50, v Veliki Britaniji je zasedla drugo mesto, na ameriški lestvici Billboard Hot 100 pa se je prvič od izida v najboljšo deseterico uvrstila šele v letu 2017. Mariah Carey je ena najuspešnejših pevk in tekstopisk vseh časov. Prodala je že več kot 200 milijonov albumov. Njena so bila devetdeseta, ko se je nešteto deklet ob njenih skladbah pačilo pred ogledali in med odpiranjem ust dramatično krililo z rokami, z enim prstom na ušesu. Izjemen aparat je v njenem grlu, in ko ga zažene, ostanemo odprtih ust. Tudi če se nam pevka morda zdi malce antipatična. Kljub impresivnemu glasovnemu razponu se je skozi leta odločila, da bo za njeno kariero dobro, če bo naokoli hodila v mnogo premajhnih in preveč oprijetih oblekicah iz elastana in dekolteji do popka. Naslednje leto bo dopolnila 49 let in njena strast do mejno pornografskega modnega sloga ne pojenja, kar jo redno uvršča na lestvice najslabše oblečenih zvezdnikov.

Profimedia

​Tehtala tudi 120 kilogramov

Letos se je opazno spremenila. Po izgubi skoraj 15 kilogramov - tehtala jih je tudi že 120 - se je na fotografijah z dopusta prikazala v polnem sijaju, staro slavo pa si je povrnila kar v oprijeti neoprenski obleki z zares globokim dekoltejem. Mamica dveh otrok se je poleti mudila na jahti s 13 let mlajšim partnerjem, plesalcem Bryanom Tanako, in hčerko Monroe Carey. Glasbenica je nekaj časa bila srečno zaljubljena, njeno poznanstvo s Tanako pa sega več kot desetletje v preteklost, saj jo je slednji že kot 20-letni mladenič spremljal na njenih glasbenih turnejah. Iskrica med njima je preskočila leta 2016, ko se je Mariah ločila od Nicka Cannona, in prav Bryan je bil tisti, ki ji je ponudil oporo v težkih trenutkih prebolevanja propadlega razmerja. Trenutno ni povsem jasno, ali se še dobivata ali ne, smo pa aprila 2017 v resničnostni seriji zaslutili, da jo moti njegovo bolno ljubosumje. Tanaka menda ni prenašal njenega odnosa z nekdanjim možem, s katerim se Mariah zaradi otrok vsake toliko še vedno odpravi na skupne počitnice, skupaj pa organizirata tudi večerje in se včasih kar sama odpravita na kakšno zabavo. Tanaka tega ni mogel mirno prenašati. Mariah naj bi se maščeval tako, da se je vpričo nje spogledoval z drugimi ženskami in jih celo osvajal. A baje ni bilo samo ljubosumje krivo za to, da je Mariah obupala nad mlajšim ljubimcem. Dovolj je imela tudi tega, da je morala plačevati za njegove drage razvade: dizajnerske čevlje in nakit, predvsem ročne ure in bogate verižice. Poleg tega je dobila občutek, da je bil z njo le zaradi slave.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta