Zdravljenje

Rušijo naša svetišča, vdirajo k našim ognjiščem, strašijo naše otroke, sučejo nože in mečejo bombe pred naš dom." Tako v svojem uredniškem božičnem pismu na portalu Nova24TV piše oseba po imenu Jože Biščak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

 Država, v kateri se to dogaja, naj bi bila Slovenija - saj menda prepoznate svoj vsakdan. Avtor je morda na zdravljenju, toda rezultatov ni videti. Diagnoza laikom morda ni znana, toda psihozo moramo prepoznati, saj je namenjena nam, in noben zdravstveni sistem je ne bo več mogel obvladati, če se ji bomo prepustili. Ta zastrašujoči simptom deluje bolj prepričljivo kot zaskrbljenost modrih ljudi nad propadlim projektom sprave: namesto o spravi moramo danes razmišljati samo o zdravljenju.
Sprava je bila, kot so to hitro dojeli tvorci te plemenite politične ideje, v politični praksi zlorabljena za pridobivanje moči in poneumljanje državljanov. Eno brez drugega ne gre. Sprave ni mogoče uveljaviti ob reviziji zgodovine, zato je bilo treba ustvariti nenavadno karikaturno skupino "zgodovinarjev" in ji dati državno institucijo, ki preiskuje temno stran lune s pomožnimi skupinami, ki se igrajo arheologijo; Jože Možina je nedvomno najbolj smešni predstavnik te grupacije. Njihov neuspeh se zapolnjuje z medijsko tovarno laži, tako da meja med področji ni več. Toda posledice površnosti, nestrokovnosti in igračkanja z državnim denarjem niso domena smeha. Obračanje novejše evropske zgodovine na glavo v evropskih državah zatirajo na podlagi zakonskih predpisov in/ali prezira javnosti, ki večinoma preprosto ne podleže neumnostim z obrobij družbe. Jez lahko popusti, zato mora biti javnost pozorna in pripravljena na odgovore. Poglejmo naslednji slikoviti primer: ko je Trump izdal svoje zaveznike Kurde in jih brez milosti predal Turkom, je izjavil, da Kurdi niso nobeni angelčki in tudi niso sodelovali pri izkrcanju v Normandiji … leta 1944. Ta popolna neumnost se prav nič ne razlikuje od tiste, da v naši državi vladajo udbovci (udbomafija, že nekoliko pozabljen izraz) in njihovi nasledniki, ki paktirajo s feministkami, LGBT, Sorosem, begunci ter seveda z medvedi in volkovi. Manjšinska vlada zmerne desne sredine je "levičarska", citat iz filma, ki ga predvajajo ob vsakem božiču, je žalitev za kristjane, itd. Vse je mogoče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta