(FOTO) Električni skiroji na drevesih? Z norčevanjem opozarjajo na nadležnost ...

M.R.
20.06.2019 12:41

Tako kot v Ljubljano tudi v Chicago prihajajo ponudniki najema električnih skirojev. Uporabniki plačajo najem, nato pa skiro pustijo nekje na ulici, kjer ga lahko pobere nov uporabnik ali pa ga operater odpelje na polnjenje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V mestih, v katerih je storitev najema e-skiroja že v polnem zamahu, se pritožujejo, da te naprave ležijo praktično povsod. In ponekod so že sprejeli zakone, ki prepovedujejo odlaganje skirojev na pločnikih. Na Twitterju pa je bil oblikovan profil @ChicagoScooterFails, ki objavlja spodrsljaje z e-skiroji. Med drugim tudi, kje jih uporabniki odlagajo. 
Tako so že objavili fotografijo e-skiroja na košu za smeti, v smetnjaku pa na drevesu, vržene po tleh ob avtobusni postaji ... Pojavljajo pa se tudi posnetki vožnje, ki so bodisi zabavni bodisi opozarjajo na nevarnosti. Hkrati pa objavljajo tudi primere dobre prakse, ko so skiroji lepo zloženi in niso v napoto pešcem.
{twitter}https://twitter.com/ChicagoFails/status/1140974767756984321{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/greenfieldjohn/status/1140807038462824449{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/streetsblogchi/status/1140804475818512386{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/Kluthfairy/status/1140592542041477121{/twitter}
Avtor računa, ki zbira te prispevke, je za spletni portal Chicago Suntimtes dejal, da bi lahko e-skiroje puščali tudi na boljših krajih kot pa na pločnikih in v okolicah avtobusnih postaj. John, ki se ni želel predstaviti s polnim imenom, pričakuje, da bodo v prihodnosti prejeli še večje število fotografij odvrženih skirojev. Do danes ima ta račun več kot 2200 sledilcev, verjetno pa jih bo še precej več. 
Hkrati John priznava, da ni ravno navdušen nad e-skiroji, saj je v mestih po Teksasu videl, kako morajo pešci kot po labirintu hoditi mimo odloženih skirojev na pločnikih. "Bomo videli, kako se bo to izkazalo pri nas," je dodal. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta