(FOTO in VIDEO) Ganljivo: V nesreči ostal brez obeh nog, a med prvimi priskočil na pomoč v porušeni Petrinji

A.L.
07.01.2021 15:42
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Po rušilnem potresu, ki je konec lanskega leta najbolj prizadel območje hrvaške Petrinje, so se tla včeraj znova močneje stresla. V vsem tem času na pomoč na najbolj poškodovana območja prihajajo številni prostovoljci. Hrvaški mediji so se v teh dneh razpisali o 36-letnem Antunu Bošnjakoviću. Hrvaški paraolimpijec, ki ga prijatelji kličejo Toni, je pred slabimi sedmimi leti po nesreči z vlakom v Avstriji ostal brez obeh nog. Življenje se mu je obrnilo na glavo, kljub temu pa Bošnjaković živi polno življenje, veliko časa posveča tudi športu, leta 2018 je nastopil na zimskih paraolimpijskih igrah v Pjongčangu.

Matija Grdur opalio je bezveze fotku, a prašina koja se digla je nevjerojatna. Hvala svima koji su objavili, sherali,...

Objavil/a Toni Bošnjaković dne Nedelja, 03. januar 2021

V dneh po potresu pa je ljudi navdušil predvsem s svojim odzivom in pomočjo, ki jo je ponudil tistim, ki so ostali brez strehe nad glavo. Kljub temu, da je brez obeh nog, kot pravi, ni niti za trenutek razmišljal o tem, ali pomagati. Službene obveznosti je nekoliko prestavil in bil med prvimi, ki so prihiteli na pomoč. 

"Kakšen pa je tvoj izgovor, da ne prideš pomagati," je zapisal na Facebooku in objavil svojo fotografijo, kako s protezama pleza na streho ene od hiš.

Hrvatski paraolimpijac Toni Bošnjaković sredio je obaveze na poslu i zaputio se prema Petrinji gdje pomaže u saniranju kuća. Što reći? Svaka čast, LJUDINO! ❤️🇭🇷🙌🏻

Objavil/a Hrvatska nogometna reprezentacija dne Sobota, 02. januar 2021
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta