(FOTO) V Benetkah se začenja tradicionalni karneval, zaradi koronavirusa pričakujejo nižji obisk

K. Š., STA
08.02.2020 08:44

Kljub zaskrbljenosti zaradi širjenja koronavirusa se bo danes v Benetkah začel tradicionalni karneval z obsežnim programom za vsak okus. Karneval vsako leto v mesto privabi turiste s celega sveta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Letos bo dogajanje v mestu popestrilo okoli 50 prireditev, koncertov, predstav in drugih dogodkov. Karneval bo zapolnil skoraj vse kulturne ustanove, med drugim tudi muzej Peggy Guggenheim in gledališče La Fenice. Med vrhunci programa je tradicionalni "angelski let", ko se mladenka v kostumu angela z zvonika na Markovem trgu spusti med množico. Letos bo spust 16. februarja.
V zapisih je beneški karneval prvič omenjen že v 11. stoletju, leta 1296 pa je bil dan pred začetkom posta razglašen za praznik. Festival je bil vsako leto bolj priljubljen in obširen, dokler niso ob padcu Beneške republike konec 18. stoletja kostumov prepovedali, karneval pa je zamrl. Uspešno so ga oživeli leta 1979.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta