Inženirja razkrila, kaj sta pred enim letom vgradila v pelješki most

M.R.
03.02.2022 11:37

Hrvaška inženirja Ivica Granić in Franko Berović sta sporočila, kaj sta vgradila v most, ki povezuje polotok Pelješac s celino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pelješki most

Profimedia

Poleg betona, železa in asfalta je namreč v most vgrajen tudi rožni venec, za kar je zaslužna omenjena dvojica. "Sporočilo najinega dejanja je bilo, da bova, ko se bova tega spominjala, lahko svojim otrokom povedala, da sva to naredila in da so to pomembne male malenkosti, kot so pomembni tudi ljudje okoli nas in tudi božja prisotnost pri vsem, kar smo in počnemo," je dejal Granić. 

Družinska prijateljica mu je namreč poklonila domovinski rožni venec s križem kneza Branimirja in odločil se je, da ga vgradi v novi pelješki most. "Zdel se mi je zelo lep in simboličen, saj ima rdeča bela zrnca, ki spominjajo na našo šahovnico," je povedal. 

Dodal je, da je kolegu Beroviću predlagal, da se povzpneta na sedmi steber, ki je visok okoli sto metrov, in tam vgradita rožni venec. "To sva storila pred enim letom, a se s tem nekako nisva želela hvaliti. Vendar pa sem se zdaj, ko se dela približujejo koncu, spomnil nekaj teh trenutkov," še pravi Granić. Povedal je še, da sta ob vgradnji rožnega venca tudi zmolila posvetno molitev hrvaškega naroda.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta