Namesto z vodnim krstom prvi F-35 nizozemskih zračnih sil pozdravili s penasto kopeljo

GR.G.
05.12.2019 12:27
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vojaško letalo F-35
Profimedia

Pomote se dogajajo. Na nizozemskem so so pristanek prvega operativnega vojaškega letala F35 Joint Strike Fighter, ki je na letališče Leeuwarden priletel iz Italije, namesto z vodnim krstom pozdravili s penasto kopeljo. Ko je testni pilot Ian Knight zapustil lovca, je pena še zmeraj kapljala z letala, poročajo tuji mediji. 
{twitter}https://twitter.com/fighterpics/status/1202510157521006592{/twitter}
Razlog za penasto napako naj bi bil v tem, da so gasilci vojaške zračne baze pred prihodom tehnološko najnaprednejšega novinca flote intervenirali zaradi težav letala F-16, nato pa so za potrebe ceremonije pozabili preklopiti iz pene na vodo. Gasilci so peno pozneje sprali z letala in čeprav je je nekaj prišlo v dovod motorja, naj ne bi povzročila trajnih poškodb. Ni pa znano, ali bo gasilska pena morda poškodovala posebno prevleko za radar nevidnega letala. 
{embed_youtube}https://youtu.be/2JncdCJqj-8{/embed_youtube}
Nizozemke zračne sile imajo že osem lovcev starejše generacije, vendar se nahajajo v ZDA, kjer z njimi izvajajo treninge, kupiti pa nameravajo kar 46 novih lovcev. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta