"Spominek" iz Hrvaške postal prodajni hit: Zdravilni zrak z Lošinja polni v plastenke za inhaliranje in ...

04.09.2019 11:32
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pogled na Mali Lošinj. 
EPA

Očitno tržno nišo je našel hrvaški obrtnik, poroča zagrebški Jutarnji list. Ivan Volarić dobesedno prodaja zrak in načrtuje živeti od tega. V plastenke s pokrovom, ki je maska, polni lošinjski zrak za inhaliranje in ga prodaja kot unikatni spominek iz Hrvaške. Plastenke so treh velikosti, največja je za 120 inhaliranj, pravi. Njegov naslednji načrtovani korak: prodaja "rekreacijskega" kisika.  
Znana je odlična mikroklima otoka Lošinj, od nekdaj so ga priporočali pljučnim bolnikom, za to so vedeli že avstroogrski vladarji. Že leta 1892 so Lošinj razglasili za klimatsko zdravilišče. ln zdaj je lošinjski zrak biznis. Volarić ga lovi v posebne kompresorje ob natanko določeni - in skrivnostni - uri dneva, ko je vlažnost najprimernejša. Ni vseeno, ali to dela ob dveh popoldne ali ob sedmih zvečer, pripoveduje.       
Volaričev ustekleničeni "100-odstotno čist zrak" z Lošinja, poimenovan airbreath, je velik hit v Aziji. Na Kitajskem in v Indiji, pravi, zato ker ljudje tam dihajo zelo onesnažen zrak. Letos je v Indijio poslal prvo pošiljko 10 tisoč plastenk lošinjskega zraka.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta