Tako lahko od Googla zahtevate zameglitev svoje hiše ali avtomobila, a svojo odločitev dobro premislite

Gr.G.
15.09.2020 10:57

Svojo odločitev za zameglitev dobro premislite, saj poti nazaj ni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Google Maps (Street View) lahko zahtevate zameglitev določenih delov 

Pozitivna stvar aplikacije Google Street View je, da lahko spoznavate tudi tiste dele sveta, ki jih še niste obiskali ali jih morda v živo nikoli ne boste videli. Nekateri pa kot slabost 360 stopinjskega raziskovanja okolice omenjajo razkritje naših domov milijonom neznancev. Google je sicer že pred časom razvil algoritme, ki določene dele fotografij zameglijo, med njimi so obrazi ljudi in registrske oznake avtomobilov, vendar pa ti algoritmi zmeraj niso zanesljivi oziroma bi si kdo želel, da bi bilo zakrito še kaj več. 
Zahteva po zameglitvi svoje hiše, registrske oznake avtomobila ali obraza je zelo enostavna in jo je mogoče poslati z nekaj kliki. Vendar pozor: svojo odločitev dobro premislite, saj poti nazaj ni. Zameglitev je namreč trajna.

Na naslednji spletni strani, ki se vam bo odprla, namestite rdeči okvir tako, da bo pokrit del stavbe, ki ga želite zakriti, nato izberite v ponujenem seznamu "My home" (Moj dom) in vpišite v okno razlog, zaradi katerega želite, da se objekt zamegli. Na primer, da ste zaskrbljeni za svojo varnost ("I feel threatened"). V ločeno okno vpišete še svoj naslov elektronske pošte ter s klikom na modri gumb "Submit" sprožite postopek zameglitve.
Po elektronski pošti bi nato morali prejeti sporočilo Googla, v katerem vas bodo pozvali, da pregledate fotografijo, ki ste jo prijavili, lahko bodo zahtevali tudi, da natančneje opredelite področje zameglitve. Ko bo vaša zahteva rešena, vas bodo o tem prav tako obvestili, niso pa nikjer navedeni roki, koliko časa lahko postopek traja.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta