(TOTI LIST) Vlada uspešno z medijskim protiudarcem: Oddaja Stopimo narazen je podrla vse rekorde v gledanosti!

Jožko Janšič
15.11.2021 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Udarec, kakršnega tranzicijska levica, koalicija KUL ter RTV Slovenija in Pop TV niso pričakovali niti v sanjah! Potem ko sta osrednji televiziji v državi pripravili skupno proticepilsko in protivladno oddajo Stopimo skupaj, sta svoje moči z oddajo Stopimo narazen združili še edini neodvisni televiziji pri nas Planet TV in Nova24TV.

Ugledni voditelji tik pred začetkom oddaje na Trstenjakovi.

Fotomontaža: Toti list

Prostor za oddajo je na Trstenjakovi ulici nesebično ponudila SDS, ki je tudi izbrala TV-voditelje. Namesto presstitutk so oddajo vodili pravi slovenski moški - Peter Jančič iz Siola, Mirko Mayer iz Planet TV, Bojan Tomašič iz Nova24TV, posebni sovoditelj pa je prišel kar iz nacionalke - Jože Možina. Ker sta RTV Slovenija in Pop TV v goste povabila same skrajne levičarje, je bilo na Trstenjakovi vse drugače, saj so v studio na vrtu vile SDS prišla najbolj ugledna imena slovenske politike, znanosti in medicine: Janez Janša, predsednik vlade, pa ugledni novinar, uspešni politik in znani poslovnež Bojan Požar s soprogo Barbro Drnač, sicer članico upravnega odbora Prešernovega sklada, vsestranski državni sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič, proslavljeni poslanec Marijan Pojbič in novi ustavni sodnik Rok Svetlič. Dva gosta sta se javila tudi preko videozveze - ugledni finančni in davčni strokovnjak Rok Snežič iz Banjaluke ter koordinator za cepljenje Jelko Kacin, ki je z gosti razpravljal iz Cankarjevega doma.

Medtem ko so se na televizijah RTV Slovenija in Pop TV očitno ustrašili publike, saj bi ta izžvižgala komunistične goste, zaradi česar gledalci tudi niso bili vključeni v oddajo, je bilo na Trstenjakovi spet vse drugače - postavili so tribune, na katere so imeli dostop zgolj člani SDS, ki so jih z avtobusi pripeljali iz cele Slovenije. Zanje je bilo tudi sicer odlično poskrbljeno, saj jim je gospodarski minister Zdravko Počivalšek zagotovil vodo ter maske iz prtičkov in kuhinjskih gumic, v katere so lahko med snemanjem zavili prleške sendviče. Da ne bi prišlo do presenečenj s strani ekstremne levice, je bil dogodek tudi dobro varovan. Generalni direktor policije Anton Olaj je osebno poskrbel, da so oddajo varovali do zob oboroženi pripadniki specialne policije, ki so okoli Trstenjakove v času oddaje naredili živi ščit. Olajeva previdnost se je izkazala za povsem upravičeno, saj je med goste želel tudi Tone Krkovič - sprva je bilo namreč predvideno, da se bo oddaja začela z njegovo skladbo Mati domovina, a so glasbeno točko po tiskovni konferenci družbe Gen-I nemudoma umaknili. Ker so imeli policisti Krkovičevo fotografijo, so ga zlahka obvladali in celo aretirali za 24 ur, brigadir pa je že napovedal odškodninsko tožbo proti državi. Kakorkoli, oddaja Stopimo narazen je z odličnimi voditelji in gosti podrla vse rekorde v gledanosti, saj si jo je ogledalo neverjetnih 4,8 milijona gledalcev. V živo so jo namreč predvajali tudi v višegrajskih državah.

Oddaja, v kateri so poudarili izjemno uspešnost stranke SDS in vlade v spopadu s pandemijo ter nizali njune gospodarske uspehe, je imela sicer več vrhuncev - do največjega je prav gotovo prišlo tik pred njenim koncem, ko se je v razpravo vključil gost presenečenja. To ni bil nihče drug kot Viktor Orban, ki je slovenskega kolega slavnostno razglasil za nespornega zmagovalca v pandemiji in njemu v čast nad Trstenjakovo celo organiziral prelet sedmih letal Gripen madžarskih zračnih sil, ki so oznanila veliko zmago. Medijski dogodek se je zaključil v sproščenem vzdušju, prisotni so se lahko fotografirali z Janšo, ki je med drugim podelil tudi številne avtograme.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta