(TOTI LIST) Šokantno: Uredništvo znanega medija prejelo za 544 ton grozilnih paketov

Jože Nabojnik
02.11.2021 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ladja z grozilnimi kontejnerji, tik preden je vplula v koprsko pristanišče. 
Janez Grozilnik

To, da je Toti list v nasprotju z levičarskimi, komunističnimi in Sorosevimi mediji na strani vlade in koalicije, že daje grozljive rezultate. Pošta Slovenije je namreč pred naše uredništvo dostavila nekaj več kakor 150 kontejnerjev s samimi sumljivimi paketi, ki jih razumemo kot grožnjo s smrtjo in ki so jih neznani pošiljatelji odposlali iz otoške države Mavricij. Po naših podatkih so kontejnerji prispeli v koprsko pristanišče z ladjo Pošte Slovenije, ki, odkar ta poslovni sistem vodi Tomaž Kokot, vzdržuje redno poštno linijo s tem otočjem. Ker je Toti list varovano podjetje, bi morali poštni uslužbenci z rentgenom pregledati vse kontejnerje, a se to ni zgodilo, zato so ti - brez vsakega nadzora - prispeli pred uredništvo. Uredništvo Totega lista, ki vsebino - večinoma gre za orožje - razume kot ostudno grožnjo, je zato že izdalo pisno izjavo, v kateri navaja: "Že sedem dolgih let čakamo, da bo predsednik republike Borut Pahor obsodil grožnje s smrtjo na enak način kot v času, ko so grozili njemu, ko je bil predsednik vlade. Ter terjal enako ostro ukrepanje in enake sankcije."

V bran Totega le SDS

Medtem ko v levičarskih strankah ob grožnjah, ki smo jih prejeli, vlada molk, so se oglasili le v SDS. Menijo, da so tovrstni napadi neposredna posledica pasivnih institucij, medijev, ki ustvarjajo klimo tolerance do nasilja, in opozicije, ki nasilja ni sposobna jasno obsoditi, mestoma ga celo podpihuje. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je napad na Toti list "zavržno in obsojanja vredno dejanje". Od pristojnih institucij pričakujejo, da bodo primer obravnavale z vso resnostjo, od nosilcev političnih funkcij pa, da grožnje obsodijo. S PU Maribor so medtem sporočili, da je policija na posamezne naslove že poslala kriminaliste, s ciljem, da bi ta "zavržna dejanja preiskali in zagotovili varnost tako najvišjim predstavnikom Totega lista kot vsem drugim državljanom Republike Slovenije".

In kaj je bilo v kontejnerjih oziroma paketih? V vsaj devetih kontejnerjih so bili ameriški oklepniki Oshkosh Defense, ki jih sicer nenehno kupuje naše obrambno ministrstvo. Forenziki, ki so jih pregledali, so odkrili številne napake in pomanjkljivosti, torej takšne, kot so jih zaznali v Slovenski vojski. Kakorkoli, na ceveh so imeli zataknjene slike vseh članov uredništva. Poleg oklepnikov so bili v 27 kontejnerjih puškovni naboji kalibra 7,62x39 s sporočilom "Totevci vabljeni na ples, igrali vam bomo na puškomitraljez!". Ker preiskava še poteka, policija zaradi varnosti še ni odprla vseh kontejnerjev, ki so jih člani uredništva dobili neposredno na delovno mesto. Ti so sicer zgroženi, ker Pošta Slovenije ni preverila vsebine kontejnerjev. Tam so za STA pojasnili, da posebej pregledajo vse poštne pošiljke za določene državne organe, medije, ki podpirajo vlado, in državnike tako za njihove službene kot za njihove stalne in začasne domače naslove. V primeru odkritja nevarne, prepovedane ali sumljive vsebine pošta obvesti pristojne organe. Zakaj se to tokrat ni zgodilo, v uredništvu še raziskujemo.

Vpletenost ostro zanikamo

Ob tem ostro zavračamo namige, ki nam jih poskušajo podtakniti MSM in stranke, ki izhajajo iz bivšega režima, da smo si kontejnerje poslali sami. Res je, da na spremnih poštnih listih piše "Vročiti najboljšemu satiričnemu mediju v državi, Totemu listu", a to nikakor ne more dokazovati, da smo si pošiljko poslali sami. Prav tako dejstva, da nam grozijo, ne more zasenčiti podatek, da sta v poštnem žigu glavnega mesta Port Louis razvidna obraza moškega in ženske, ki sta sestavni del logotipa Totega lista, in da je žig otočja izpisan v slovenščini. Povsem irelevanten je tudi podatek, da je vrednost znamk Mavricija izražena v evrih, ne pa v rupijah, da so znamke narisane na spremne paketne liste, ne pa prilepljene, in da so sumljivo podobne ilustracijam Cirila Horjaka. Uredništvo vztraja, da kljub tem nenavadnim okoliščinam nima s kontejnersko grozilno pošiljko prav ničesar. "Grozljivo je, da nam v teh težkih urah očitajo, da smo si pošiljko poslali sami. Kaj takega delajo samo komunisti," je še sporočila naša uprava.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta