(TOTI LIST) Cene bencina podivjale, le bodoči minister Kaloh lahko reši situacijo!

Vin Diesel
18.10.2021 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Toti List

Vlada Janeza Janše se je po drastičnih podražitvah pogonskih goriv znašla v nezavidljivem položaju. Postala je tarča kritik opozicije, predvsem pa je na udaru uporabnikov družbenih omrežij. Da bi kot konstruktiven medij, ki se zaveda, da imamo ta čas najboljšega predsednika vlade in najboljšo ministrsko ekipo po osamosvojitvi, pomagali oblastem, smo posebej za vlado pripravili projekt Jekleni konjiček 2021, ki ji bo zarisal izhod iz preteče energetske krize.

I.

Vlada naj za koordinatorja oskrbe z energenti imenuje Jelka Kacina. Je le Jekleni Kaco, kar bo pri državljanih vzbudilo zaupanje, da bo Jekleni poskrbel za največje bogastvo slovenskega človeka - avtomobil. Ker se Jelko pogosto vozi na daljših relacijah (celo do Krka na Hrvaškem), bo razumel stisko slovenskih državljanov.

II.

III.

IV.

V.

Vlada naj od vseh zasebnih lastnikov, tudi ministra Andreja Vizjaka, nemudoma in z odlokom, sprejetim na podlagi zakona o nalezljivih boleznih, po simbolni ceni odkupi delnice Petrola in jih razdeli državljanom, da bodo lažje prebrodili prihajajočo krizo. Ob tem naj sprejme tudi zakon, po katerem ustavno sodišče ne bi smelo posegati v ta ukrep. ​

VI.

Vlada naj znova uvede vožnjo par - nepar, ukrep pa naj upraviči z zelenimi cilji, saj bi s polovico manj avtomobili na cestah poskrbela za trajnostni razvoj države oziroma za zeleno Slovenijo. To bi naznanilo tudi začetek izpolnjevanja podnebnih ciljev iz pariškega dogovora. Če se s takšnim ukrepom ne bi strinjal zanikovalec globalnega segrevanja Branko Grims, predlagamo, naj poskuša to državljanom pojasniti s fotografijami grafov v oddaji Tarča.

VII.

Vlada naj znova regulira trg pogonskih goriv in uvede bencinske bone. Res je, da je to spet ukrep, ki diši po socializmu, a taka poteza bi naletela na simpatije pri večini volivcev, zlasti pri vidnih članih stranke SDS, ki so bili v prejšnjem režimu člani partije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta