(VIDEO) Čarobni svetovni rekord: Pod vodo izvedel kar 20 čarovniških trikov

Gr.G.
24.11.2020 07:45
Britanec je prvi človek, ki mu je v zadnjih desetih letih uspelo preseči stari rekord - izvesti največ čarovniških trikov pod vodo. Leta 2016 je Martin Rees že naredil največ čarovniških trikov, izvedenih v enem skoku s padalom.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Martin Rees iz Velike Britanije je nosilec mokrega svetovnega rekorda. V treh minutah mu je uspelo pod vodo izvesti kar 20 čarovniških trikov, s tem dosežkom pa se je zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov. Martin se je na zahteven podvig pripravljal zadnjih nekaj let, uspelo pa mu je preseči stari rekord, ki je znašal 7 trikov v treh minutah.

Podiranja rekorda se je lotil v znamenitih Pinewood studiih, kjer je nastalo že 11 Guinnessovih rekordov. Reesova prva motivacija za postavitev rekorda je bila premagati njegov največji strah biti pod vodo, saj se je, ko je bil mlajši, skoraj utopil. Ker voda upočasni gibanje, je bilo izvajanje trikov za rekorderja bistveno težje.

Čarovnik se namreč zanaša prav na hitro gibanje pri čarobnih trikih, bistvenega pomena je namreč, da se njegove roke premikajo hitreje, kot jim lahko sledijo naše oči. Veliko časa je zato porabil, da bi ugotovil, kako premagati oviro, ki mu jo je predstavljala voda.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta