(VIDEO) IFA 2019: V rokah smo imeli Samsung Galaxy Fold, ponekod je že naprodaj

Gregor Grosman Gregor Grosman
09.09.2019 17:29
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Naša spletna stran Vecer.com na pregibnem Foldu, ki je velik kot tablica.
Gregor Grosman

Samsung je na sejmu zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov IFA 2019, ki še poteka v Berlinu, napovedal začetek prodaje pregibnega mobilnika Galaxy Fold. Od 6. septembra 2019 je voljo korejskim uporabnikom, še meseca septembra pa ga bodo lahko kupili interesenti v ZDA, Nemčiji, Franciji, Singapurju in Združenem Kraljestvu. Sprva je Samsung nameraval začeti prodajati Folda že meseca aprila letos, a so zaradi težav z zaščitno folijo datum premaknili. Niso pa spremenili cene za napravo, ki še zmeraj ostaja 1980 dolarjev (približno 1800 evrov). 
{embed_youtube}https://youtu.be/0AZMMa1DJuo{/embed_youtube}
Na IFI je vsak obiskovalec smel Fold ​za nekaj minut vzeti v roke, o velikem zanimanju za posebneža pa je pričala dolga vrsta pred razstavnim prostorom. Čakali smo slabe pol ure, preden nam je hostesa mobilnik dala v roke. Sama je imela na rokah bele rokavice, mi jih nismo potrebovali. Napravo smo večkrat zaprli in odprli, mehanizem omogoča gladko pregibanje, na prvi pogled pa Fold spominja na Nokia Communicator. Je tudi precej debel in težek. 

Zaprt Galaxy Fold spominja na Nokia Communicator.
Gregor Grosman
Velik zaslon omogoča udobno delo z več aplikacijami hkrati.
Gregor Grosman
Gregor Grosman
Gregor Grosman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta