Covid med slovenskimi olimpijci: Enolična hrana in slaba volja v izolacijskem hotelu

šr, sta
30.01.2022 20:14

Martin Čater zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus ostal brez olimpijskega nastopa, Žan Košir še vedno v izolaciji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V Celjanovi zbirki olimpijskih nastopov bodo ostali le tisti iz Pjongčanga.

Stanko Gruden/STA

Vsaj ena postelja, rezervirana za slovenske športnike, v olimpijski vasi v Yanqingu bo ostala nezasedena. Med alpskimi smučarji, ki bodo jutri pristali v Pekingu, ne bo Martina Čatra. Specialist za hitre discipline je brez olimpijskega nastopa ostal zaradi pozitivnega testa na koronavirus pred poletom na Kitajsko.

V Celjanovi zbirki olimpijskih nastopov bodo tako ostali le tisti iz Pjongčanga, kjer je v smuku osvojil 19. mesto, v superveleslalomu in kombinaciji pa odstopil. Naša reprezentanca se bo morala na Kitajskem znajti brez zmagovalca enega smuka za svetovni pokal – decembra predlani je bil najhitrejši v Val d'Iseru – in v tej zimi trenutno najhitrejšega Slovenca na smučeh, ki v smukaški razvrstitvi drži 20. mesto. Ekipo za hitre discipline bodo tako sestavljali Boštjan Kline, Miha Hrobat in Nejc Naraločnik. Slednji je v alpski reprezentanci zamenjal slalomista Štefana Hadalina, ki je zaradi osebnih razlogov že končal sezono.

Pristanek v Pekingu pa še ne pomeni, da je olimpijski nastop že zagotovljen. Tudi na prizorišču športnike čakajo testiranja na novi koronavirus. V soboto je bilo na testu pozitivnih 23 ljudi, od tega 13 športnikov, skupna številka takšnih primerov pa je od 23. januarja narasla na 139. V izolacijskem hotelu je od četrtka deskar Žan Košir. Kot so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), je stanje pri dobitniku treh olimpijskih kolajn nespremenjeno. "Vsako jutro opravi PCR-test, ki za zdaj ni pokazal negativnega rezultata. Če so organizatorji pred začetkom iger zatrjevali, da bo za tiste, ki bodo na virus pozitivni, v izolacijskih hotelih dobro poskrbljeno, pa se je izkazalo, da razmere niso ravno idealne. Enolična hrana, slaba internetna povezava in nič dodatne zdravniške oskrbe med športniki in drugimi, ki bivajo v hotelu, povzročajo slabo voljo. Vodstvo olimpijske reprezentance Slovenije, ki je s športnikom neprestano v stiku, je Mednarodni olimpijski komite takoj opozorilo na stanje v hotelu. Situacija se izboljšuje, vendar pogoji še vedno niso optimalni," je zapisala vodja odnosov z javnostmi na OKS Alja Pahor

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta