(FOTO in VIDEO) Lisičke s sprejema v banki po rdeči preprogi na žreb

Miha Dajčman Miha Dajčman
31.01.2019 21:12

Prva bo jutri startala Tessa Worley, Meta Hrovat dvanajsta, Ilka Štuhec takoj za najboljšo trideseterico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mikaela Shiffrin si je vzela čas za slovenske novinarje.
Andrej Petelinšek

Najverjetneje so se najboljše veleslalomistke na svetu danes vsaj za trenutek počutile kot estradnice. Žreb startnih številk v Mariboru je bil nocoj nekaj edinstvenega. Vsako smučarko posebej so pripeljali pred stavbo Nove KBM, v avli banke so jim pripravili prostor, kjer so se družile, preden so se po rdeči preprogi med navijači sprehodile do odra in izvedele, katero startno številko bodo nosile na današnji tekmi.

Največ podpornikov je imela na žrebu Slovakinja Petra Vlhova.
Andrej Petelinšek

Prva tema nesmučarska

Predstavniki medijev smo jih v poslovalnici Nove KBM lahko opazovali le z distance, redka so se približale kameram, mikrofonom in diktafonom, najbolj pogumna je bila Američanka Mikaela Shiffrin. Prva vprašanja za najboljšo alpsko smučarko na svetu niso bila nič kaj smučarska, vse je namreč zanimalo, kako se je zgodilo, da se je Američanka v sredo odločila, da obišče mariborskega frizerja Tadeja Kaubeta iz Frizerskega ateljeja. Salon ji je priporočila domačinka Ilka Štuhec. Hitro pa je Shiffrinova zamenjala temo in pohvalila pohorske delavce, ki da so pripravili odlično progo, ki so jo smučarke včeraj tudi preizkusile.

Andrej Petelinšek
Jure Košir in Katja Koren Miklavec sta od včeraj člana Hrama špornih junakov.
Andrej Petelinšek

Trije novi člani Hrama športnih junakov

Žrebu je na Trgu Leona Štuklja sledila še posebna slovesnost. Društvo športnih novinarjev je v Hram slovenskih športnih junakov sprejelo prejemnike olimpijskih medalj v Lillehammerju leta 1994. Slovesnosti sta se udeležila nekdanja alpska smučarja Jure Košir in Katja Koren Miklavec, Alenka Dovžan bo priznanje prejela na letošnjem pokalu Vitranc v Kranjski Gori. Mariborčanka Katja Koren Miklavec je pred smučarskimi navdušenci dejala, da je Zlata lisica nekaj posebnega in bo to tudi ostala. Tudi Košir je danes v Mariboru večkrat dejal, da se tukaj vedno dobro počuti.
Pred žrebom smo se pogovarjali z Juretom Koširjem
{facebookpost}https://www.facebook.com/CasopisVecer/videos/593843757723154/{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta