(FOTO) Junak se je vrnil domov: Mastnakovo srebro je kot zlato

Gordana Possnig Gordana Possnig
11.02.2022 21:25

V Celju pripravili sprejem srebrnemu olimpijcu Timu Mastnaku

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Srebrna medalja je doma.
Sherpa

Tim Mastnak, celjski olimpijski junak z zimskih iger v Pekingu, se je s srebrno kolajno, ki jo je osvojil v paralelnem veleslalomu, vrnil domov. Pred družinsko hišo v Medlogu v Celju so 31-letniku sosedje, someščani, prijatelji in sponzorji pripravili prisrčen sprejem, manjkal ni niti mlaj. "Čestitamo, olimpijski prvak Tim Mastnak," se je bohotil napis, manjkala ni niti glasba. Več sto navijačev je Mastnaku z velikim aplavzom in skandiranjem pokazalo, kako so v torek od daleč navijali zanj in se ob koncu veselili odličja, tudi prvega za Celje z zimskih olimpijskih iger. Za navijače je bilo, kot so povedali, njegovo srebro vredno kot zlato.

Sherpa

Tim se je z očetom Robertom, ki je tudi njegov trener že celo kariero, iz Pekinga vrnil domov po dolgi in naporni poti (skupaj je trajala kar 28 ur), bil pa je presenečen in presrečen ob sprejemu. Vedel je, da se nekaj pripravlja, ampak kaj takega ni pričakoval. Zadnjih nekaj sto metrov pred domom ga je pričakala kočija in ga pripeljala do manjšega improviziranega odra. Najprej sta ga v objem stisnili mama Roza in sestra Patricia, ki imata od osvojitve kolajne svojega sina in brata polne roke dela z novinarji, zadnje dni nimata časa niti jesti niti spati, le sanjata čudovite trenutke, ki jih doživljata ob sinovem in bratovem uspehu. Nato je olimpijski junak stopil na oder in strnil prve misli ob vrnitvi domov. In kaj je povedal deskarski šampion, ki se je v preteklosti že veselil dveh zmag v svetovnem pokalu, bil pa je že tudi svetovni podprvak? Da je presrečen zaradi kolajne in da se veseli vrnitve domov, med svoje. "Hvala vsem za sprejem, s katerim ste me presenetili, čeprav se slutil, da se nekaj pripravil. A kaj takega nisem pričakoval. Mislim, da sta danes tukaj dva Medloga. Hvala, da ste prišli, sedaj se gremo pa vsi skupaj poveseliti," je dejal zbranim med odrom. Po njegovem kratkem nagovoru in čestitki župana Bojana Šrota, ki je povedal, da je kar skakal, ko je navijal med njegovimi vožnjami, je sledil še obvezen ognjemet, ki je razsvetlil Medlog. Temu pa je sledila seveda zabava, ki je v Medlogu pri Mastnakovi trajala do zgodnjih jutranjih ur.

Sherpa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta