Nekdanji olimpijci o bogati slovenski beri kolajn: "Uspehi govorijo sami zase"

Jon Knez Jon Knez
08.02.2022 19:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Petra Majdič si je pred dvanajstimi leti trdo prigarala olimpijski bron.

Sta

Petra Majdič, dobitnica bronaste medalje v smučarskem teku na zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru 2010, kjer je na cilj pritekla z zlomljenimi rebri: "Uspehi športnikov govorijo sami zase. Čestitke in poklon vsem. Anamariji Lampič v sprintu prostega sloga žal ni uspel vidnejši rezultat. Kako se bosta za naše tekače razpletla štafeta in ekipni sprint, je zelo težko napovedati. V teku na smučeh je toliko faktorjev, ki vplivajo na razmere, in zdaj ne kaže najbolje, ampak to so olimpijske igre, na katerih se lahko zgodi marsikaj. Verjamem, da jim bo morda uspelo na tak način. Uspeh oziroma odličje pričakujem še v moških smučarskih skokih - ekipno in individualno. Tam nas čakajo lepi rezultati. Naj le gre tako naprej."

Filip Flisar upa tudi na morebitna odličja alpskih smučarjev.

Sta

Filip Flisar, udeleženec na treh zimskih olimpijadah med letoma 2010 in 2018: "Kar nekaj pogojev je bilo izpolnjenih za uspeh. Predvsem sem zelo vesel kolajn Tima Mastnaka in Glorie Kotnik. Za odličja skakalcev sploh ne vem, kaj bi rekel, sem popolnoma brez besed. Naj gredo vsi hrabro dalje, naj jim bodo uspehi drugih dodatna motivacija in naj jim dajo moči za nove zmage. V nekaj dneh smo osvojili pet medalj in smo v vrhu na lestvici osvojenih medalj na število prebivalcev, kjer se vedno tepemo z Norvežani. Pri smučanju sem bil zelo vesel za Boštjana Klineta, ki je dosegel 10. mesto v smuku. Malo mi je bilo žal za Miho Hrobata in Meto Hrovat, da sta imela smolo, a kaj moremo. Na žalost se tudi Lampičevi ni izšlo, čeprav je imela odlično priložnost. Igre so zmeraj nepredvidljive. Upam v uspeh Ane Bucik v slalomu, ki je v dobri formi, in na skakalce. Pičimo naprej in je to to."

Danilo Pudgar v zadnjem obdobju trenira dekleta.

Sašo Bizjak

Danilo Pudgar, nekdanji smučarski skakalec, udeleženec olimpijskih iger v Saporu 1972, zdaj trener: "Glede na sezono in uspehe punc, s katerimi se redno srečujemo v skakalnem centru na Žireh, lahko rečem, da so izjemno tehnično podkovane in skoraj enakovredne fantom. Najboljše rezultate v letošnji sezoni nizajo predvsem od tekme v Ljubnem. Popolnoma logično je bilo, da bodo osvojile vsaj eno medaljo, da pa bodo zmagale s takšno lahkoto, ni nihče pričakoval. Pri moških pa škoda za Prevčev drugi skok na posamični tekmi. Peter skače drugače kot v Sočiju pred osmimi leti, je tudi starejši. Tehnično gledano v zraku ni toliko zaokrožen z zgornjim delom telesa in ima včasih preveč iztegnjeno držo. S tem se poveča zračni upor in mu lahko zmanjka pol metra, kot se je zgodilo v nedeljo. Kar se tiče moške ekipne tekme, vsi fantje dobro skačejo. Upam, da kdo ne bo imel slabega dneva. Mislim, da lahko pričakujemo še vsaj eno zlato v skokih."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta