Jurij Tepeš: Najbolj srečen bi bil v prodajalni avtomobilov

Zala Zaletel, STA
07.04.2020 20:50

Specialist za smučarske polete o koncu kariere še ne želi govoriti, razmišlja pa o življenju po vrhunskem športu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Odpadli so poleti; Vikersund, Planica ... Te tekme čakaš celotno sezono. Sploh jaz, ki sem se v bistvu pripravljal samo za to," pravi Jurij Tepeš.
Robert Balen

Jurij Tepeš je zagotovo eno najprepoznavnejših imen slovenskih smučarskih skokov. Lani je že sredi sezone želel končati kariero, pa se je odločil vztrajati. Njegov glavni cilj je bilo letošnje svetovno prvenstvo v poletih v Planici, ki ga je odnesel novi koronavirus. Član športne družine, ki je letos dopolnil 31 let, o koncu skakanja še ne želi govoriti, veliko pa razmišlja o življenju po koncu vrhunskega športa. Čas v samoosamitvi preživlja z ženo Nušo, in kot pravi, sta ravno dovolj oddaljena od Ljubljane, da sta obdana z naravo. Tudi medeni tedni bodo, pravi v smehu, očitno počakali še kakšno leto.
Kariero ste podaljšali s ciljem, da bi se uvrstil v reprezentanco za SP v Planici. Ste zdaj, ko so tekme na letalnicah odpadle ali so jih preložili, še toliko bolj razočarani?
"Žal se je izšlo, kot se je. Sam pri sebi še nisem povsem razdelal, kako in kaj. Bedno je tako zame kot za vse druge, ki so si prav tako želeli tekmovati, pa niso mogli. Odpadli so poleti; Vikersund, Planica ... Te tekme čakaš celotno sezono. Sploh jaz, ki sem se v bistvu pripravljal samo za to."

Andrej Petelinšek
Bobo
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta