Skakalna "Šmarna gora": po Zajcu odšel še Bertoncelj

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
12.12.2020 11:29
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bertoncelj se je umaknil sam.
Bobo

Planiško SP v poletih se je prelevilo v pravcato skakalno afero Šmarna Gora. Potem ko je bil iz ekipe izločen Timi Zajc, se je poslovil še glavni trener Gorazd Bertoncelj, ki so mu bile kritike Zajca namenjene. "Na željo glavnega trenerja sem sprejel odločitev, da se v teh dveh dneh umakne iz Planice," je na posebni novinarski konferenci pred kranjskogorskim hotelom Kompas sporočil predsednik zbora in odbora panoge smučarski skoki pri Slovenski smučarski zvezi Ljubo Jasnič: "Njegov dosedanji pomočnik Robert Hrgota bo prevzel njegovo vlogo na preostalih tekmah v Planici." Naslednji teden bodo vodilni pri SZS odločali, kako naprej.

Robert Hrgota, ko je leta 2014 še skakal v Planici.
Robert Balen

Kaj bo s Timijem Zajcem, še ni jasno. Jasnič računa, da bo letos še tekmoval.

Zajc je bil izločen iz ekipe, kako bo v prihodnje, še ni jasno.
Robert Balen

Vprašanje tudi ostaja, kakšna ekipa bo zastopala Slovenijo na nedeljski moštveni tekmi oziroma kdo bo Zajca nadomestil. Po pravilig FIS namreč Peter Prevc in Žiga Jelar te pravice več nimata, ker sta v Planici nastopala kot predskakalca. "Glede na situacijo moramo dovoliti dovoljenje FIS. Dogovor je, da nam dajo dovoljenje, da pripeljemo četrtega člana in da bomo lahko sploh nastopili."

Danes se Ljubo Jasnič bori za to, da bo Slovenija sploh lahko nastopila na ekipni tekmi.
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta