Svetovno prvenstvo v Planici decembra letos

sta, šr
31.03.2020 15:23

Predstavniki Smučarske zveze Slovenije (SZS) in organizacijskega odbora svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, ki bo v Planici leta 2023, so danes predstavili napredek v pripravah. Med drugim so potrdili, da je zaradi pandemije koronavirusa odpadlo marčevsko SP v poletih na novem koledarju decembra letos.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

"To je tretji tovrstni sestanek, kjer predstavljamo napredek po posamičnih poglavjih organizacije. Trenutno je v ospredju specifikacija programa, ki mora biti usklajen z drugimi prireditvami zaradi TV-prenosov. Vse bližje je tudi uresničitev čezmejnega sodelovanja s Trbižem, kjer naj bi se začeli 30- in 50-kilometrski tekmi v smučarskem teku," je razkril Tomi Trbovc iz organizacijskega odbora.
Trbovc je dodal, da bi moral biti sestanek koordinacijske skupine, v kateri sodelujejo s predstavniki Mednarodne smučarske zveze (Fis) ter podjetja Infront, ki skrbi za trženjske in TV-pravice, sicer v Ljubljani, pandemija koronavirusa pa jih je prisilila v videokonferenco. Perečih vprašanj trenutno ni, saj je do SP še skoraj tri leta časa. "Dopusta pa vseeno ne bo. Čaka nas priprava nordijskega SP, pa tudi SP v poletih, ki je zdaj marca odpadlo in lahko že potrdim, da bo na koledarju Fisa decembra letos, nekje v drugi polovici v obdobju do božiča. Marca 2021 bo na letalnici seveda še tradicionalni finale svetovnega pokala," je še dejal Trbovc, ki je še enkrat potrdil tudi, da bodo vstopnice, kupljene za marčevsko prireditev, veljale decembra.
Nalog je kljub prihajajoči pomladi veliko. Poročila Fisu bodo sicer morala počakati na jesen, saj je ta med drugim odpovedal majski kongres, zato pa bo trenutno največji zalogaj, da se ustrezno pripravi snežna zaloga za decembrske in marčevske tekme v prihodnji sezoni. V Planici čakajo tudi na dokončen dogovor z nemškim Oberstdorfom, ki bo SP v nordijskem smučanju gostil februarja prihodnje leto, Planica pa se bo tam promovirala. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta