Je sploh zdravo? To se zgodi v našem telesu, če vsak dan popijemo samo en kozarec mleka

D.Ži
20.04.2024 09:27

Mleko je polno kalcija, kalija, magnezija, vitamina D, beljakovin in mnogih drugih hranil, a mnogi ne verjamejo v njegov blagodejni vpliv na zdravje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekateri so do mleka zelo skeptični.
Profimedia

Že od nekdaj je znano, da ima mleko številne koristi za naše telo, od zdravja kosti do izboljšanja razpoloženja. Toda v zadnjih letih so mleko (in mlečni izdelki na splošno) pridobili ne preveč zdrav sloves, zaradi česar so mnogi ljudje prešli na rastlinske različice. Vendar dietetiki pravijo, da je za večino ljudi zdravo, če vsak dan spijejo kozarec mleka, piše Yahoo.

Mleko je polno kalcija, kalija, magnezija, vitamina D, beljakovin ... 
Profimedia

"Mleko je zelo bogato s hranili in ga lahko uživamo vsak dan kot del načrta zdrave prehrane," pojasnjuje Rahaf Al Bochi, tiskovna predstavnica Akademije za prehrano in dietetiko in lastnica Olive Tree Nutrition. Mleko je polno kalcija, kalija, magnezija, vitamina D, beljakovin in mnogih drugih hranil. Ni razloga, da bi se izogibali vsakodnevnemu uživanju mleka, razen če ne prenašate laktoze, ste alergični na mleko ali ste na veganski dieti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta