Kim Božič svetuje: S pravimi kosi je jesenska modna zmaga vaša

Bonbon Bonbon
14.09.2020 06:00

Lastnica butikov Allegria je pripravila vodnik skozi najtoplejši del modne jeseni. Ste vedeli, da so klasične balerinke šle iz mode?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kim Božič, utrinek s sejma mode jesen-zima 2020/21
Allegria

Zgodnja jesen prinaša nove podvige, predavanja ali poslovne obveznosti, za katere se moramo urediti. Urejenost je ključna za dobro počutje, odločen korak in sproščen, samozavesten pristop. Pustiti želite močan vtis. Če stavite na prave modne kose, ste na poti do zmage.

Obleka Sugarbird, cvetlična jakna Sugarbird, polsandali Steve Madden, transparentna torbica Steve Madden
Allegria

Daljša obleka, polsandali s peto in transparentna torbica! Čez dan je še poletje. Daljša lahkotna obleka naj bo enobarvna, predlagam kameljo ali črno barvo, saj se vse bolj spogledujemo z jesensko barvno paleto. Polsandali so super izbira in velik trend, ki se nadaljuje v jesen. Transparentna torbica opozarja, da se od poletja še nismo povsem poslovili. Obvezni del garderobe je v tej modni enačbi krajša jakna, da vas ob svitu in mraku ne bo zeblo.
Izbrali smo jakno z ikonskim posipom grajskih cvetlic znamke Sugarbird, saj želimo zgodnjejesenski stajling popestriti in mu dodati žive barve. Zgornji del se lahko tudi samo ogrne.

Kamelja obleka z volančki Sugarbird, pasna torbica iz naravnjega usnja, indian style boots L'estrossa
Allegria



Priporočam tudi kameljo barvo obleke, ki bo ob bež prav tako barva jeseni in zime. Volančki se ne bodo poslovili, nasprotno, vse več jih bo.

Ko se shladi, je najboljša izbira oversized plašč.

Oversized plašč Sugarbird
Allegria



V modo prihajajo nagubani in napihnjeni plašči z debelejšimi pasovi, v njih boste videti vitkejši.
Veliko vrnitev bodo dočakala poudarjena ramena, plašči in obleke pa tudi srajce s poudarjenimi rameni bodo velika uspešnica. Kvadratnih oblik bodo, zelo drzne bodo izbrale celo trikotno. In usnje. Veliko ga bo. Usnjene obleke ali pa zgolj obleke v videzu usnja. Manija usnja bo zajela celo kombinezone, prav tako plašče in jakne. Bikerski in matrix slog so napovedale tudi modne hiše Fendi, Louis Vuitton in Dior.
Matrix slog s pridihom gotike napoveduje modna znamka Miu Miu. Vrnili se bomo v leto 1990.

Ne moremo mimo usnjenih pasnih torbic, ki jih bomo nosile v letošnji jeseni in tudi zimi. Bodo najpogostejši dodatek čez plašč ter bodo imele funkcijo pasa in torbice. Priporočam pasne torbice znamke Steve Madden, ki bodo letos osvojile cel svet. 

Od leve proti desni - Fendi, Louis Vuitton in Dior
Allegria



Za večerne izhode ali dogodke, kolikor jih v tem čudnem času pač bo, bo modna drobna čipka, ki je seksi in romantična. Čipkasta obleka znamke Sugarbird bo kot nalašč za to. Zlata barva se bo poslovila, v osredje pa stopila srebrna.

Pa obutev? Prevladoval bo boemski slog, veliko bo resic in brušenega usnja. Drznim priporočam "indian style boots", svoj pohod pa nadaljujejo kavbojski gležnjarji.

Pasna torbica Steve Madden
Allegria



Balerinke so šle iz mode, če pa se že odločite zanje, obvezno izberite živalski vzorec. Naj ne bo klasična balerinka, naj bo špičasta ali pa vsaj z malo pete. Pozimi pa bodo v modi bikerski bulerji, čim bolj robustni bodo, tem bolj boste modne. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.