Ličenje v zrelih letih: Nič ne postara ženske bolj kot debel sloj maskare

Bonbon Bonbon
24.05.2023 14:56

ežke podlage in gosti pudri niso najprimernejši, ker bo naša koža videti kot maska.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Gotovo ste večkrat pomislili, da so najnovejše modne smernice ličenja namenjene zgolj najstnicam oziroma največ ženskam do tridesetega leta starosti. Motite se, smernic ličenja je namreč zmeraj več, zato si lahko med njimi poiščete tisto, ki vam najbolj ustreza, za zrelejšo kožo pa velja tiho pravilo, da manj običajno pomeni več.

Profimedia

Najpomembnejša je izbira ustrezne podlage za ličenje. Težke podlage in gosti pudri niso najprimernejši, ker bo naša koža videti kot maska, zato bo nelepa in tudi nemodna. Poleg tega težke podlage samo še poudarjajo gubice in druge nepravilnosti na obrazu. Zato izberite blage podlage in pudre, ki so zares največ za odtenek temnejši od vaše kože, saj boste nepravilnosti tako najlažje zabrisali. Trenutno je silno moden malce sijoč, a svež videz obraza. Rdečila za lica so bila včasih praviloma v obliki pudrov, zdaj naravnejši videz dosežemo z rdečili v obliki krem, ki se lepo razmažejo in ne izstopajo. Če imate temnejšo polt, bo primernejše rdečilo v rjavkastem tonu, če ste bledični, vam bodo bolje pristajali roza odtenki.

Profimedia

Na vrsti so oči. Nova senčila so nežnih in blagih barv, videti so kot nekakšen preliv čez veke in ne kot bojevniška mavrica. Sezite malce globlje v žep in si privoščite dober svinčnik za oči - začnite z obrobljanjem spodnjega dela oči, od zunanjega roba proti notranjemu, potem obrobite še zgornji rob in nato s prstom ali aplikatorjem pazljivo ublažite strogo črto.

Nič na svetu ne postara ženske bolj kot debel sloj maskare na trepalnicah, zato si privoščite zares kakovostno ščetkico, s katero boste namazali trepalnice brez debelih grudic.

Profimedia

Za konec pa še ustnice. Odvrzite vašo večno, staro šminko, po kateri vas sicer vsi prepoznajo, a ste v njej že rahlo dolgočasni in staromodni. Šminka naj se predvsem blešči, pa če boste zanjo dali veliko ali malo denarja. Pri tem je pomemben dober svinčnik za ustnice, ki bo čudovito obrobil svetleče šminke v pastelnih ali živahnih barvah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta