Ne odpravite se od doma, če v svoji torbici nimate kreme za roke

Bonbon Bonbon
01.03.2022 06:00

Roke so vedno vidne in vsem iskreno odkrivajo našo starost. Kozmetični proizvodi ter redna nega preprečujejo gube in starostne pege. Ob vsej negi pa seveda nikar ne pozabite tudi na komolce.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Enako pomembno kot umivanje je tudi negovanje rok s kremami, ki bodo preprečile prehitro staranje kože, nastanek gub in starostnih peg. Ob obrazu so roke najbolj izpostavljen del telesa ter prve razkrijejo našo starost. Če jih ne negujete redno in pravilno, se bodo znaki staranja pojavili zelo hitro, posledice pa bo težko odpraviti. Seveda pa ob negi nikar ne pozabite na komolce, saj lahko brez kreme tudi ti postanejo hitro trdi in hrapavi. Pomembno je izbrati primerno kremo in jo imeti vedno pri roki, saj si moramo roke namazati po vsakem umivanju. Za suho kožo priporočamo bogato mastno kremo, za normalno pa tekočo in vlažilno kremo. Zapomnite si, da piling tanjša površinski sloj ter odstranjuje mrtve celice. Po pilingu je koža občutljiva, zato se izogibajte soncu in solariju.

Profimedia

Piling priporočamo enkrat tedensko, po njem pa uporabite posebno kremo za roke. Hrbtno stran dlani navlažite z vodo ali tonikom ter nežno vmasirajte sredstvo za piling od zapestja do prstnih konic. Roke sperite z mlačno vodo in nanesite masko.

Maske in masaža

Maske za hitro nego so pomemben del celotne nege, še posebno za roke, ki so izpostavljene soncu in vetru ali pa so že postale grobe. Da koža na rokah ne bi bila razpokana, morate redno nositi zaščitne rokavice ter pogosteje nanašati maske. Da bi bila maska bolj učinkovita, po njenem nanosu nadenite rokavice. Zaradi toplote se bodo pore na koži razširile, aktivne snovi pa bodo lažje prodrle v kožo. Namesto maske lahko nanesete tudi debelejšo plast kreme za roke. Nadenite rokavice in jih obdržite na rokah čez noč.

Za vzdrževanje elastičnosti, mehkobe in svežine kože na rokah je najbolj priporočljiva masaža.

- Na hrbtno stran roke nanesite malo kreme in jo s celo dlanjo druge roke razmažite tako, da se segreje ter razporedi po celotni hrbtni strani roke. Z blazinicami prstov ene roke masirajte hrbtno stran druge roke tako, da s krožnimi gibi drsite od zapestja proti konicam prstov.

- Masažo zaključite s kroženjem vsakega prsta. S palcem, kazalcem in sredincem primite en prst druge roke in ga nežno obračajte v obe smeri. Po kroženju vsak prst nežno izvlecite od dlani do konic prstov.

Profimedia

Dobre navade

1. Roke si umivajte z nežnimi mili (pH 5,5) in mlačno vodo. Hladna voda kožo izsuši, vroča pa poškoduje njeno zaščitno plast, ki je pomembna za vzdrževanje elastičnosti in obrambo kože.

2. Pogosto si umivajte roke, po vsakem umivanju pa jih temeljito obrišite in namažite z vlažilno kremo.

3. Odsvetujemo pogosto uporabo električnih sušil s toplim zrakom, ker kožo prekomerno izsušijo.

4. Veter, mraz in detergenti uničujejo zaščitno hidrolipidno plast na rokah in tako ogrožajo zdravje ter lepoto kože. Zato pozimi ne pozabite na rokavice. Hišnih opravil prav tako ne opravljajte brez rokavic.

5. Preden greste od doma, še posebno v hladnih dneh, na roke vedno nanesite zaščitno kremo s pantenolom, izvlečkom kamilice in ognjiča. Rokavice slecite šele, ko boste spet na toplem.

6. Pred spanjem roke namažite z masko in nadenite bombažne rokavice. Zjutraj bo koža mehka ter elastična.

7. Ko se roke lupijo in je koža razpokana, pomaga krema z glicerinom v kombinaciji s sredstvi, ki kožo mehčajo in pomirjajo (pantenol, kamilica).

8. Če so se na rokah pojavile starostne pege, vsakodnevno nanesite posebno kremo, ki jih bo posvetlila.

9. Pazljivo negujte nohte, da bodo roke videti lepe in urejene.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta