Skrivnost jeklenih mišic: Zlatan Ibrahimović se drži brutalne diete, a enkrat na teden greši s svojo najljubšo jedjo

D.Ži
21.05.2024 10:26

Njegovo izklesano postavo občudujejo milijoni po svetu, nogometni zvezdnik pa se jo trudi ohranjati tudi po koncu profesionalne kariere.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zlatan Ibrahimović je vselej slovel kot eden najbolj izklesanih nogometašev.  
Profimedia

Zlatan Ibrahimović je človek velikopoteznosti, pa tudi polariziriajoč športnik. Enim gre s svojo samozavestjo in samovšečnostjo na živce, drugi v njem vidijo pravega nogometnega boga. V švedskem Malmöju rojen športnik bosanskih korenin je v življenju prestal in doživel marsikaj, svojo zgodbo je pred časom strnil tudi v knjigi.

Zlatan se tudi po upokojitvi drži prehranskega načrta.  
Profimedia

Legendaren je njegov smisel za humor, poln samoironije, oboževalke pa so si vselej oči z veseljem spočile na njegovi izklesani postavi. Lani je končal profesionalno kariero, vmes gostoval na sanremskem festivalu, tudi pri 42-ih je še vedno v vrhunski formi. O skrivnosti svojega vrhunskega videza je že večkrat spregovoril. Poleg rednih intenzivnih treningov veliko zaslug pripisuje tudi skrbno načrtovani dieti, ki je sestavljena iz belega mesa, svežega sadja in zelenjave, privošči pa si tudi sušeno govedino.

O njegovi življenjski poti lahko berete tudi v biografiji Jaz sem Zlatan Ibrahimović.  
Profimedia

Čim manj poskuša jesti zamrznjeno, predpripravljeno in predelano hrano, izogiba se celo sladoledu, testenine si privošči le tu in tam, piše Dnevnik.hr. V skladu s smernicami zdravega prehranjevanja se izogiba rafiniranemu sladkorju, pazi tudi na količine obrokov. Kot vsak človek si tudi veliki Zlatan tu in tam privošči kakšno pregreho, bojda enkrat na teden zmaže pico, sicer pa tovrstne hrane - vključno s cvrtjem in sladicami - na njegovem jedilniku ne boste našli.

Balkanski temperament in jeklene mišice, Zlatana so mediji vselej obletavali.  
Profimedia

V enem od intervjujev je dejal, da težko shujša, saj ima le osem odstotkov telesne maščobe. 

Tu in tam si kakšno prehransko pregreho vendarle dovoli, najraje greši s pico.  
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta