(VIDEO) Iz alufolije naredite kroglico in jo dajte v pomivalni ali pralni stroj. Zgodilo se bo nekaj nepričakovanega

Bonbon Bonbon
29.07.2023 13:01

Po omrežju TikTok se že nekaj časa širijo nasveti, kako si lahko z aluminijasto folijo v gospodinjstvu še pomagamo. Nekateri so prepričani, da pomaga čistiti posodo in prati perilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Aluminijasta folija je vsestranski pripomoček in jo lahko poleg kuhanja uporabljate tudi za čiščenje. Super je, če jo daste v pomivalni stroj, ker bo ta posodo tako bolje očistil, v pralnem stroju pa bodo oblačila bolj mehka.

Profimedia

Če želite kar najbolje izkoristiti svoj pomivalni stroj, portal Tips and Tricks svetuje, da vanj vstavite kroglico aluminijaste folije. Znano je, da posoda iz pomivalnega stroja ne pride vedno kristalno čista, zato jo večina dobro pomije, preden jo položi v stroj, a z aluminijasto kroglico, pravi Avstralka Caroline McCauley na TikToku, bo posoda popolnoma čista.

@carolina.mccauley 🍴 This dishwasher hack will leave your silverware sparkling ✨  #kitchenhacks #homehacks #dailyhacks #cleaningmotivation #hometips ♬ 1 step forward, 3 steps back - Olivia Rodrigo

Vse, kar morate storiti, pravi, je, da zmečkate kos aluminijaste folije v kroglico in jo dodate v pomivalni stroj, najbolje v predel ali košarico za jedilni pribor, – takoj boste opazili razliko v čistosti posode, zlasti pri kovinskih loncih in priboru, ki bo videti kot nov, saj naj bi folija stroju s kemično reakcijo s čistilom pomagala odstraniti umazanijo. Nekateri uporabniki TikToka so trik preizkusili in poročajo o dobrih rezultatih.

Poleg pomivalnega stroja nekateri na družbenih omrežjih prisegajo na učinkovitost aluminija tudi v pralnem stroju, princip pa je enak: iz folije oblikujte kroglico in jo vstavite v boben pralnega stroja – aluminijasta folija naj bi osvobodila perilo statične elektrike in ga zmehčala, poročajo gospodinje na družbenih omrežjih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta