Zelo znani Slovenec odkrito spregovoril o vazektomiji in razkril, kakšno je intimno življenje po opravljenem posegu

D.Ži
27.11.2023 10:27

Eden naših mednarodno najuspešnejših fotografov se je odločil, da ne želi prispevati k še dodatni prenaseljenosti planeta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Arne Hodalič je človek neposrednosti in nezavijanja v celofan. Zagotovo ga tudi to dela enega naših najboljših in mednarodno cenjeni fotografov. Skoraj ga ni slovenskega medija, ki ne bi vsaj občasno sodeloval z njim, njegove fotografije najdemo tudi v uglednih tujih revijah in časopisih, kot so National Geographic, Die Zeit, Life in drugih.  

Hodalič o fotografiji tudi predava in je urednik fotografije pri National Geographic Slovenija. Svetovni popotnik in biolog po izobrazbi v intervjujih zelo odkrito govori o življenjskih temah, vselej je tudi zelo družbenokritično naravnan. 

Arne Hodalič opozarja, da se svet zaradi prenaseljenosti dobesedno duši. 
Andrej Petelinšek

Že pred časom je opozoril na prenaseljenost planeta s prebivalstvom in razkril, da se je sam odločil ne imeti otrok. Prestal je celo vazektomijo. Brez zadržkov je o posegu nedavno spregovoril na Idea TV v oddaji Dora, nedeljski pogovori, ki jo vodi Marjan Dora

Voditelj je duhovito dejal, da so imeli ljudje, ko je o vazektomiji spregovoril prvič, glede na ogorčenost očitno občutek, da si je dal odsekati spolni ud. "To seveda ni tako. To je v bistvu ... ne bom rekel neboleča, ampak popolnoma neagresivna metoda. Nič se ne spremeni zares, samo semenčic več ni," je pojasnil Hodalič, ki pravi, da je bila to njegova najboljša odločitev v življenju. 

Arne Hodalič pravi, da je bila vazektomija ena njegovih najboljših odločitev v življenju. 
Andrej Petelinšek

Že pred leti je Hodalič posvojil sina tedanje žene, s katerim sta še vedno v dobrih odnosih. "Res sem ponosen na njega, edina velika napaka, ki jo je naredil, je ta, da ima dva otroka," se je pošalil. Čudi se, kako so lahko "ljudje tako zabiti in slepi, da ne vidijo, da nas bo prenaseljenost ubila". Prišel je do zaključka, da sveta ne moreš spremeniti, lahko pa spremeniš sebe in morda še koga v svoji bližini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta