Dom Sv. Jožefa v Celju novo žarišče okužb med starostniki na Celjskem

Gordana Possnig Gordana Possnig
23.10.2020 12:16

Na pomoč so omenjenemu domu priskočili drugi domovi s Celjskega, ki se zaenkrat še ne srečujejo z okužbami s Covidom 19

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dom Sv. Jožefa v Celju se v zadnjih dneh sooča z okužbami tako med varovanci kot zaposlenimi 
Gordana Possnig

V Domu Sv. Jožefa v Celju imajo po besedah direktorja Jožefa Planinška okuženih s covid-19 24 stanovalcev in 12 zaposlenih. Vsi ostali testi zaposlenih (skupaj jih v domu dela 84) in varovancev (skupaj jih imajo 121) so doslej negativni. Zaradi kadrovske stiske zdravstvenega doma (ob okuženih imajo na porodniški še 12 zaposlenih) so jim z zdravstvenim osebjem za oskrbo varovancem na pomoč stopili na pomoč zaposleni Zdravstvenega doma Celje, Splošne bolnišnice Celje, Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, Lambrechtovega dom Slovenske Konjice in Doma Lipa Štore.

Senecura dom starejših občanov Vojnik pa ima po zadnjih podatkih 13 okuženih med varovanci doma in eno zaposleno. Na spletnih straneh Doma Nine Pokorn v Grmovju pri Žalcu piše, da imajo štiri na novo okužene stanovalce in šest zaposlenih. Kot je zapisal direktor doma Tomaž Lenart, izhajajo viri okužb pri zaposlenih izključno iz ožjega domačega okolja in potekajo zelo asimptomatsko ali z zelo blagimi simptomi, nekateri od njih pa v tem času tudi niso bili v službi in stiku s stanovalci oziroma sodelavci.

Trenutno število stanovalcev z okužbo covid-19 v Trubarjevem domu v Loki pri Zidanemu Mostu je 93, okuženih je tudi 31 zaposlenih. Nekaj stanovalcev je zaradi bolezni covid-19 umrlo, vendar na natančne informacije glede vzrokov smrti v domu še čakajo. V rdeči coni je nameščenih 90 stanovalcev, trije pa so na zdravljenju v bolnišnici. Konec tedna bodo v domu pripravili nov obsežnejši krog testiranja stanovalcev, pri katerih okužba doslej ni bila ugotovljena.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta