Festival Kriglfest v Žalcu: Pitje piva ob glasbeni spremljavi

Rozmari Petek Rozmari Petek
02.08.2024 14:00

Povod za druženje ob pivu in dobri glasbi je tudi mednarodni dan piva. Osrednje prizorišče dogajanja je Fontana piv Zeleno zlato.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prva fontana piva na svetu vabi na tradicionalni Kriglfest.
Andrej Petelinsek

V Žalcu, ob edini fontani piva, se danes začenja festival Kriglfest. Gre za tridnevno zabavno prireditev, ki združuje glasbene izvajalce in najbolj priljubljeno alkoholno pijačo na svetu - pivo. Danes bo ljubitelje piva zabavala Klapa Šufit, jutri Kvartopirci z Nino Pušlar, v nedeljo pa Ansambel Pika.si. "Povod za druženje ob pivu in dobri glasbi je tudi mednarodni dan piva, ki ga ljubitelji te pijače, pivovarji, hmeljarji in lastniki pivnic praznujejo vsak prvi petek v avgustu že od leta 2007," dodajajo organizatorji, Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec (ZKŠT).

Osrednje prizorišče dogajanja ob Kriglfestu je Fontana piv Zeleno zlato, ki v letošnji sezoni predstavlja piva 23 slovenskih mikropivovarjev s skupno 30 različnimi pivi. Vsak mesec je mogoče pokusiti štiri različna, stalnica sta le kukec, savinjsko pivo, ki ga za ZKŠT Žalec vari Inštitut hmeljarstva in pivovarstva Slovenije s sedežem v Žalcu, in ambasadorjevo pivo, zeleno pivo s konopljo Pivovarne Haler.

Na ZKŠT skupaj z nekaterimi drugimi organizatorji do konca sezone v oktobru pripravljajo še kar nekaj prireditev, ki združujejo hmelj in pivo ter se bodo zvrstile pri fontani. Najprej bo 2. Rally Dolina zelenega zlata, ki bo v Žalcu in Spodnji Savinjski dolini 23. in 24. avgusta, sledil mu bo tradicionalni Pohod po hmeljski poti 31. avgusta, nato še Savinjski Oktoberfest in Hmeljarski likof (5. oktobra) ter zaključna prireditev sezone (31. oktobra), ko bodo pipice do naslednje sezone zaprli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta