Na Celjskem ena bolj razgibanih volilnih jeseni

Rozmari Petek Rozmari Petek
15.11.2018 17:21

Vroče je v Vitanju, tesno v Slovenskih Konjicah, nepredvidljivo v Šmarju pri Jelšah, nenavadno v Rogatcu ... Tokrat večja angažiranost kandidatov, velik del promocije in nagovarjanja volivcev se seli na družabna omrežja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boštjan Tacol

Sodeč po angažiranosti treh konjiških kandidatov za župane, bo nedeljski volilni izid v Slovenskih Konjicah tesen. Sedanji župan Miran Gorinšek ima, kot vsak kandidat, ki je bil v zadnjem mandatu župan, že zgolj zavoljo tega dejstva določeno prednost; čeravno je sam potarnal, da tako razburkane kampanje še ni bilo, pa se četrtič podaja po naslov župana. In še, da se je v teh letih spremenila politična kultura nekaterih, in to na slabše. Dejstvo je, da tokrat tekmuje s protikandidatoma, ki sta bila ves čas kampanje zelo aktivna, vsak od njiju ima tudi nekaj adutov v rokavu. Bojan Podkrajšek že zavoljo dejstva, da je član stranke SDS, lahko računa na glasove stranke SDS – in ti so običajno najbolj zvesti volivci. Obenem je bil na terenu zadnje tedne izjemno aktiven.

Predvsem v zadnjem tednu pred volitvami se je napetost stopnjevala tudi v Slovenskih Konjicah.
Andrej Petelinšek

Mladi veter v Vitanju

Zelo na ostro, z objavljanjem raznih dokaznih materialov, pa na spletnih omrežjih debatirajo kandidati za vitanjskega župana. Pričakovati je sicer bilo, da se bosta najbolj verbalno spoprijela sedanji župan Mirko Polutnik in nekdanji Slavko Vetrih, ki ponovno kandidira, a v igro proti sedanjemu županu sta odločno stopila tudi mlajša kandidata Andraž Pogorevc in Simon Golenač. Sploh Pogorevc, ki meni, da so določeni občinski projekti predragi, in Polutnik sta imela na facebooku dolge polemike o tem, kdo zavaja in kdo ne. Golenač pa je svojo volilno kampanjo opravil po sistemu od hiše do hiše; dejansko je hodil k volivcem na dom.

Eno bolj razburljivih in aktivnih predvolilnih tekm so spremljali občani Vitanja. 
Rok Deželak

Ravnatelj v Rogatcu za župana

V Rogatcu pa bolj kot to, kdo bo župan oziroma ali bo to še naprej Martin Mikolič, preseneča dejstvo, kdo vse kandidira. Med štirimi je namreč tudi ravnatelj Osnovne šole Rogatec Viljem Prevolšek, ki so se ga nekateri starši lani na vse načine poskušali znebiti, obenem so v javnost prišle podrobnosti o načinu njegovega vodenja šole, o čemer smo v Večeru tudi obširneje poročali. V enem letu je tem staršem le uspelo pridobiti večino v svetu zavoda šole, še vseeno pa jim do določenih zahtevanih dokumentov nikakor ne uspe priti.

Tudi v Rogatcu smo našli posebnosti v volilni tekmi. 
Janko Rath

O novih praksah

O splošnih volilnih potezah pa še tole: povsem izvirne vleče Konjičan Jernej Štromajer, ki kandidira kot svetnik SD. Tako je denimo vse kandidate povabil na javno soočenje (jasno, odziva drugih ni bilo) in na pohod proti "kurji farmi", zadnje dni volitev pa sta z Ratajcem, medtem ko so nekateri drugi stali ob klasičnih stojnicah, prave poteze delala v šahovski partiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta