Na območju Celjske koče naj bi občan opazil medvedko z mladičema. Previdno, če imate na sprehodih odvezanega psa

A.L.
04.05.2021 10:36
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V zadnjih tednih pogosto prihajajo poročila o videnjih medvedov. Po poročanju Novega tednika naj bi ga znova opazili na Celjskem, po informacijah, ki jih imajo, naj bi se to zgodilo včeraj, okoli 21. ure, v okolici Celjske koče. Tam naj bi občan opazil medvedko z dvema mladičema. 

Spomnimo, že pred dnevi je policija poslala opozorilo, da so v naselju Lipoglav v občini Slovenske Konjice opazili medvedjega mladiča. V začetku aprila se je podobno zgodilo na priljubljeni sprehajalni poti na relaciji Celje - Viseči most - Žalec. 

"Medveda v gozdu načeloma srečamo le v redkih primerih, saj nas medved običajno opazi prej in se umakne, zanj namreč predstavljamo naravnega sovražnika. Do težav lahko pride, če medveda s svojo prisotnostjo presenetimo in se znajdemo v njegovi neposredni bližini, ko nas ne pričakuje in nima časa za umik. Prav tako je lahko nevarno, če se znajdemo med medvedko in mladiči," so pred dnevi opozorili policisti.

Problem na sprehajalnih poteh lahko predstavljajo psi, ki niso na povodcu in napadejo medveda, ker želijo zaščititi lastnika. Pes se bo zapodil proti medvedu, medved pa se bo branil. Nato se bo pes prestrašil ali umaknil in pritekel nazaj k lastniku, medved pa bo šel za njim in v tem primeru lahko napade tudi lastnika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta