Saga o krizi v zdravstvenem domu Nazarje dobiva zaključek? Direktorica Darja Es odstopila, razkriva, kaj bo počela sedaj

Asja Lednik
16.12.2019 19:39

"Ob samozavestnem glasovanju županov, sem prepričana, da že imajo sposobnega naslednika za opravljanje direktorskih poslov. Novemu direktorju želim veliko uspeha na tem delovnem mestu."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Asja Lednik

"Saga o krizi v Javnem zavodu Zgornjesavinjski zdravstveni dom Nazarje se nadaljuje in prehaja v fazo, ko postajajo zadeve neobvladljive," so nedavno opozorili v Civilni iniciativi za ohranitev zdravja Zgornjesavinjčanov. Spomnimo, da težav z vodstvom in odhodi zdravnikov ni bilo videti konca že več mesecev, pred časom je delo v ambulantah celo obstalo. 
Jeseni lani odmeval primer štiriletnika, ki ga je v usta pičil sršen. Medicinska sestra, ki je bila tisti dan v ambulanti, otroka ni sprejela, pač pa ga je napotila v ZD v Gornjem Gradu, ki je od Nazarij oddaljen dobrih 20 minut vožnje z avtomobilom. Od tam so dečka odpeljali na celjsko urgenco in ga ustrezno oskrbeli. Nekaj mesecev kasneje se je podobno zgodilo družini, ki je dopustovala na Golteh. 

Gordana Possnig
Asja Lednik

Zdaj je jasno: Darja Es je odstopila

Danes je v javnost prišla novica, da je Darja Es nepreklicno odstopila. To je za Večer potrdila tudi Esova. "12. decembra sem nepreklicno odstopila s funkcije direktorice JZ ZD Nazarje. V svoji pogodbi o zaposlitvi na mestu direktorice nimam odpovednega roka, vendar sem zaradi postopkov, ki jih je potrebno izvesti s strani Sveta zavoda in Sveta ustanoviteljic ponudila, da svoje delo opravljam najdlje do 31.decembra 2019," nam je povedala. "Vse sprejete sklepe, ki so v moji pristojnosti za čas odstopa, bom korektno izpeljala in zaključila. Za svoj odstop sem se odločila po izrečeni nezaupnici s strani Sveta ustanoviteljic. Upoštevala sem nasvet županje občine Rečica ob Savinji, da je najbolj elegantno, da odstopim. Vse pritiske javnosti sem navidezno mirno prenašala, ob nezaupanju županov pa se moje delo zaključuje." Na vprašanje, kam jo bo vodila pot po odstopu, nam je povedala, da ostaja v Zdravstvenem domu Nazarje. "Tukaj sem bila že prej zaposlena za nedoločen delovni čas, to pomeni, da odstopam le s funkcije direktorice. Sem diplomirana medicinska sestra, naslednji direktor pa se bo odločil za delovno mesto."
"Ob samozavestnem glasovanju županov, sem prepričana, da že imajo sposobnega naslednika za opravljanje direktorskih poslov. Novemu direktorju želim veliko uspeha na tem delovnem mestu." Esova ob tem dodaja: "Županom polagam na srce, da se v dobro vseh poenotijo, da občina Mozirje konča z zaviranjem razvoja zdravstva v Zgornji Savinjski dolini, vsi župani pa pričnejo investirati v prostore in opremo. Dovolj je, da se zapeljejo čez gorenjski klanec in si lahko od blizu ogledajo, kako je potrebno peljati zadevo. Ne zdi se mi normalno, da se na prostore čaka skoraj 12 let, pa se na koncu izkaže, da še vedno vse stoji na zelo trhlih nogah. Na tem mestu bi se rada tudi javno zahvalila poslovnim partnerjem za korektno sodelovanje, gospe Simoni Brajer za vso pomoč pri vodenju postopkov zaposlitve dveh zdravnic Iz BIH in županu občine Nazarje za vse napore, ki sva jih skupaj vložila po prvem maju, za zagotavljanje nujne medicinske pomoči. Največja zahvala pa gre mojim sodelavcem, za katerimi je težko leto."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta