Terme Dobrna: Vrata je odprla Mlečna Marijanca

Brina Kerič Brina Kerič
06.06.2024 17:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pri obnovi so ohranili arhitekturne značilnosti te stavbe.
Brina Kerič

Nekdanja kavarna Mlečna Marijanca, kasneje Letna kavarna, je bila zgrajena po letu 1847, v času grofa Hoyosa. V pritličju so bili prostori, namenjeni mlekarni in kavarni, v nadstropju pa so bile sobe za goste. Objekt je obnovil in odprl Event center Mlečna Marijanca, ki s svojim veličastnim ambientom ter umestitvijo v zdraviliški park predstavlja dobro lokacijo za poslovne in zasebne dogodke.

Širjenje ponudbe in nove investicije

Kot je povedal Leon Tomašić, direktor Term Dobrna, gre za izjemno pridobitev, saj so imeli v strukturi ponudbe več manjših večnamenskih prostorov, s tem pa širijo ponudbo. Investicija, obnova je trajala zgolj nekaj mesecev in je vredna 1,5 milijona evrov. Ohranili so arhitekturne značilnosti te stavbe in v njej uredili tri večnamenske dvorane z dodatno gostinsko ponudbo. Dvorana Panorama lahko sprejme do 120 oseb, odlikuje pa jo najsodobnejša predstavitvena oprema. Kot pravijo, je primerna za seminarje, konference, teambuildinge, pa tudi za poroke in osebna praznovanja. Dvorana Salon je primerna za poslovni sestanek ali osebni dogodek, gostinski lokal Bistro pa bo skrbel za kulinarična razvajanja. V mansardi se nahaja tudi apartma. Za umetniško noto je poskrbela svetovno znana akademska slikarka Biljana Unovska. Upodobila je namreč pet dam, ki so s svojim bivanjem Termam Dobrna dodale poseben pečat in zgodovinski pomen.

Odprtje nove dodane vrednosti Term Dobrna
Brina Kerič

"Nekoč so znali razumeti prostor"

Kot je povedal župan Občine Dobrna Martin Brecl, je zdraviliški turizem pripomogel pri ohranjanju dediščine. "Nekoč so znali razumeti prostor in za tiste čase ustvarjali presežne objekte, ki jih lahko danes ponujamo in predajamo namenu," je povedal Brecl. Dodal je, da jih veseli, da terme sledijo viziji občine, predvsem pri zagotavljanju individualnega turizma. Druga letošnja večja investicija v Termah Dobrna, najstarejših delujočih termah pri nas, pa bo obnova nekdanjih mizarskih delavnic iz 19. stoletja v butični namestitveni objekt s sobami in apartmaji. "Kratkoročno so investicije usmerjene v same objekte, torej širitev zdravstvene ponudbe, posodobitev opreme, opravljanje storitev na višji ravni," je še dejal direktor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta