Uspešen fotografski natečaj: Mladi za ohranitev suhih travnikov

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
12.07.2023 17:00

Na fotografski natečaj je prispelo kar 196 fotografij učencev osnovnih šol biosfernega območja in Unescove mreže šol za Posavje, Dolenjsko in Belo krajino

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Karmen Jazbinšek

Znani so rezultati fotografskega natečaja Suhi travniki Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje. Natečaj je bil izveden v okviru Unescovega projekta Suhi travniki in Biosferno območje Kozjansko in Obsotelje, katerega cilj je, da ohranimo suhe travnike, ki so pomembna območja velike biotske raznovrstnosti.

Prispelo kar 169 fotografij

Pri javnem zavodu Kozjanski park ne skrivajo zadovoljstva ob uspešno izpeljanem natečaju. Odziv mladih ljubiteljev fotografiranja je bil namreč res velik. Na fotografski natečaj je prispelo kar 196 fotografij, ki so jih ustvarili učenci osnovnih šol biosfernega območja in Unescove mreže šol za Posavje, Dolenjsko in Belo krajino. Vsak sodelujoči avtor je, kot so pojasnili pri javnem zavodu Kozjanski park, lahko sodeloval z največ osmimi fotografijami, ki so nastale v letu 2023 na suhih travnikih v Biosfernem območju Kozjansko in Obsotelje. Skupno je na natečaju sodelovalo 42 učencev iz sedmih osnovnih šol: Osnovne šole Maksa Pleteršnika Pišece, Osnovne šole Lesično, Osnovne šole dr. Jožeta Toporišiča Dobova, Osnovne šole Leskovec pri Krškem, Osnovne šole Slivnica pri Celju, Osnovne šole Šmarje pri Jelšah in Osnovne šole Šmihel.

Neja Premrl je velika ljubiteljica fotografije. S fotografijami je prepričala komisijo in prejela nagrado za najboljšo avtorico natečaja. 
Foto: Karmen Jazbinšek

Slavili Neja in Nuša

V Slovensko-bavarski hiši v Podsredi so ob tej priložnosti nedavno odprli tudi razstavo fotografij, ki so sodelovale na natečaju Suhi travniki Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje ter podelili glavno nagrado za najboljšega avtorja ter priznanje za najboljšo fotografijo. Nagrado za najboljšo avtorico fotografskega natečaja je prejela Neja Premrl iz OŠ Šmarje pri Jelšah, priznanja za najboljšo fotografijo pa se je razveselila Nuša Florijančič iz OŠ Šmihel. Razstava mladih ljubiteljev fotografiranja bo na ogled obiskovalcem vse do konca septembra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta