V Laškem slavil Šantej, ki je premagal dosedanjega župana Zdolška, v Šmartnem ob Paki zmagal Kopušar

Rozmari Petek Rozmari Petek
04.12.2022 21:40

Na koncu je 65 odstotkov volivcev v Laškem odločilo, da si želijo zamenjavo na vrhu občine, v Šmartnem ob Paki je zanesljivo slavil dosedanji župan Janko Kopušar

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janko Rath

V Laškem sta se v drugem krogu pomerila dosedanji župan Franc Zdolšek (SLS) ter kandidat s podporo volivcev Marko Šantej, ki je vodil že po prvem krogu. Na koncu je 65 odstotkov volivcev odločilo, da si želijo zamenjavo na vrhu občine, kar pomeni, da Zdolšek ni dobil petega mandata. Šantej, ki je volivce nagovarjal s sloganom Lahko nam je bolje, je 35-letni magister farmacije, trenutno zaposlen v Krki. Je aktiven Laščan in eden vidnejših članov liste Mlada moč občine Laško.

V Šmartnem ob Paki je bilo za razliko od Laškega in Celja zadnjih 14 dni povsem mirno. Peter Rosenstein (SDS), ki je v drugi krog popeljal dosedanjega župana Janka Kopušarja, ki je nastopal kot neodvisni kandidat, se v vmesnem času ni imel časa posvečali predvolilnim opravilom, zato je bilo na trenutke videti, kot da je boj predal. Po koncu štetja oddanih glasov je za Kopušarja glasovalo slabih 71 odstotkov volivcev, ki so prišli na volišče (to je 928 občanov), za Rosensteina pa dobrih 29 odstotkov volivcev ali 386 občanov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta