Na Koroškem sprejem za odbojkarja: Se prihodnje leto znova vidimo?

22.09.2021 21:05
Ravenčani z bučnim sprejemom spet dokazali, kako pomembno vlogo ima šport in kako cenijo svoje športne junake
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tine Urnaut je ob koncu sprejema med mlade odbojkarske navdušence razdelil nekaj podpisanih žog. Foto: Nejc STROJNIK
Nejc Strojnik

V sproščenem vzdušju ravenskega športnega centra, tam, kjer svoje prve športne korake osvojijo mnogi, ne le Ravenčani, ampak kar Korošci, sta bila včeraj v središču pozornosti dva. Dva, ki sta v teh krajih pogosto v središču. Tine Urnaut in Klemen Čebulj. Srebrna odbojkarja, ki sta skupaj s slovensko reprezentanco poskrbela, da je bil finale evropskega prvenstva tretji najbolj gledani športni dogodek, odkar v Sloveniji merijo gledanost.

Nejc Strojnik

"Zelo sem vesel, da smo se po dveh letih spet zbrali v takšnem številu. Da je prišlo toliko mladih, novih obrazov," Tine Urnaut ni mogel skriti navdušenja. "V torek sem po dolgem času prišel domov, nekaj dobrega pojedel, se naspal. Danes sem tukaj z vami." Preko videoklica se je oglasil tudi Klemen Čebulj, ki je po nedeljski finalni tekmi še vedno skoraj brez glasu. "Žal mi je, ker ne morem biti z vami, na Poljskem imam klubske obveznosti. To prvenstvo je bilo res nekaj neverjetnega. Težko se zavedamo, kaj nam je uspelo. Vsem vam, tistim, ki ste za nas navijali od doma, in tistim, ki ste bili v dvorani, bi se zahvalil. Upam, da dosežek ponovimo prihodnje leto na svetovnem prvenstvu," je povedal.

Nejc Strojnik

V imenu sina Klemna je čestitke in darila sprejemala mama Janja Čebulj. "Ponosna sem na sina. Ponosna sem na Tineta in ponosna sem na celo reprezentanco. Super je, da Klemna in Tineta tudi v domačem kraju tako čudovito podpirajo. Tekme smo spremljali od doma. Kot mami mi je bilo zelo stresno, saj svojemu otroku želiš le najboljše. Krasna ekipa so, trikrat so že bili srebrni. Če bodo tudi prihodnje leto dali toliko od sebe, se ni bati," je bila navdušena Janja Čebulj, poleg Anite Urnaut gotovo najbolj ponosna mama daleč naokoli.

Nejc Strojnik

"Če Sloveniji srebrna kolajna pomeni veliko, nam na Ravnah pomeni dvakrat več," pa je dejal župan Tomaž Rožen, ki sprva ni bil prepričan, ali Tine sploh ima medaljo. "Aha, seveda jo ima," se je nasmehnil, ko je slovenski kapetan z zlatom prežeto srebro povlekel iz žepa in si ga obesil okoli vratu. "Tine, sporočam ti, da bomo ob tebi stali ob uspehih in neuspehih. Tudi ko bodo nekateri mogoče pozabili, mi ne bomo. Dviguješ nam samozavest, si eden najboljših odbojkarjev na svetu, in ko navijamo zate, velikokrat dobimo kurjo kožo," je zaključil župan.

Nejc Strojnik

Hripav pa včeraj ni bil le Klemen Čebulj, ampak tudi Tinetov oče Adi Urnaut. Častni občan Raven in eden najboljših odbojkarjev v zgodovini Slovenije je ekipo v živo spremljal praktično celotno prvenstvo. "Kar so oni dosegli, ni dosegla še nobena športna ekipa na svetu. Na štirih prvenstvih so trikrat igrali v finalu. Še tole vam povem: v življenju sem odigral zelo veliko tekem, ampak takšne, kot so jo Slovenci odigrali v polfinalu proti Poljakom, ne pomnim," je bil jasen. "Poljaki vedno provocirajo, že v Sloveniji so provocirali. Nešportno obnašanje te še bolj podkuri in odigraš še bolje. To je bila res ena najboljših tekem. Ne spomnim se, da bi se kdaj set igral skoraj eno uro. Tudi finale je bil neverjeten. Ne glede na vse smo odigrali na zelo visoki ravni. Yuri Romano je naredil razliko. Italijanom moramo čestitati. Bili so kak milimeter boljši," pa je sklenil Tine.

Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta